Mindenkinek van egy angyala, egy oltalmazó, aki vigyáz rá. Sosem tudhatjuk, épp milyen alakot ölt, egyszer egy vénemberét, máskor egy kislányét, de ne hagyd, hogy becsapjon a látszat, erősebb ő bármelyik sárkánynál. Mégsem azért kísér, hogy harcoljon helyetted, hanem hogy a színpad széléről a füledbe súgja: hatalmad van az általad teremtett világok felett!

2014. november 29., szombat

Hógömb házilag

Ma este kutakodtam az interneten, mert szeretném feldobni idén karácsony valami újdonsággal a házat, és találtam egy nagyon egyedi megoldást, ami egyszerű, és nagyon cuki :D Ráadásul még ajándéknak is nagyon megfelel: Valószínűleg szinte mindenkinek van otthon hógömbje. És még ha nem is saját ötlettől vezérelve vetted meg, kaphattad ajándékba vagy éppen a gyerek nyaggatott miatta. Ha viszont adni szeretnéd, pár lépésben elkészítheted magad is, így nem csupán egy újabb porfogó kerül a fa alá, hiszen belecsempészheted az ajándékozott ízlését, és persze a sajátodat is. 
Anyagok:
  • Egyedi formájú befőttes üveg vagy palack (tetővel, dugóval)
  • Epoxi ragasztó
  • Desztillált víz
  • egy kevés glicerin (gyógyszertárban kb 300 Ft egy deci)
  • Csillámpor, tasakos műhó (vagy bármilyen műanyagreszelék)
  • Apró díszek (játékfigurák, szárított termések, bizsuk, gyöngyök, bármi, ami neked vagy az ajándékozottnak jelent valamit, és belefér az üvegbe)
Elkészítés:
Ha fémből készült tárgyat szeretnél a gömbbe tenni, azt érdemes előtte valamilyen rozsdásodásgátló szerrel kezelni, egyébként elég ha minden tiszta. A tárgyat ragaszd rá a kupak belső felére, ehhez érdemes epoxi ragasztót használni, mert ez vízálló.
Ezután szórj az üvegbe műhavat (ezt keverheted csillámporral) ízlés szerinti mennyiségben. Ha nincs otthon műhó, azt is lehet gyártani házilag: reszelj le sajtreszelőn valamilyen puhább, fehér műanyagot (pl. a ragasztópisztoly partonja is tökéletes erre a célra). Töltsd tele az üveget desztillált vízzel, és tegyél hozzá egy kiskanál glicerint. Ez azért jó, mert lassabban fog hullani a hó az üvegben.
Végül csavard rá szorosan a fedelet (bár lehet hogy jobb odaragasztani, úgy a biztos).

Forrás: Színes ötletek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése