Mindenkinek van egy angyala, egy oltalmazó, aki vigyáz rá. Sosem tudhatjuk, épp milyen alakot ölt, egyszer egy vénemberét, máskor egy kislányét, de ne hagyd, hogy becsapjon a látszat, erősebb ő bármelyik sárkánynál. Mégsem azért kísér, hogy harcoljon helyetted, hanem hogy a színpad széléről a füledbe súgja: hatalmad van az általad teremtett világok felett!

2013. szeptember 20., péntek

Rejtélyes szerkezetet találtak Peruban – senki nem tudja mi ez

Egy rejtélyes szerkezet jelent meg a perui Amazonban – úgy néz ki, mintha egy torony körül kerítés lenne – és a tudósok értetlenül állnak előtte.
Az első szerkezetet  június 7-én Troy Alexander, a Georgia Tech végzős hallgatója fedezte fel Délkelet-Peruban. Néhány kék ponyva között talált rá a bizarr formációra a Tambopata Research Center közelében. Ezután még találtak hármat a dzsungelben elhelyezkedő fatörzseken.

A “kerítés” körülbelül két centiméter átmérőjű lehet. Azóta a diák felrakta a képeket és írt weboldalakra, keresve a választ mi vagy ki készíthette a furcsa építményeket. Azonban mai napig – senki sem volt eddig képes azonosítani a struktúrákat.

Phil Torres, biológus nem tudta megállapítani miről lehet szó és William Eberhard, a Smithsonian Trópusi Kutatóintézet entomológusa elmondta a helyszínen, hogy fogalma sincs mi ez. Az American Museum of Natural History nyugalmazott kurátora és pók szakértője is hozzátette: ” Láttam a képet, de fogalmam sincs, milyen állat lehet felelős érte. ”

Egyesek szerint lehetséges az Urodidae család vagy faj hozta létre, amely kosár -szerű bábok szövéséről ismert, vagy esetleg a Bucculatricidae lepke család bábjáról van szó, de eddig senki sem tudta azonosítani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése