Mindenkinek van egy angyala, egy oltalmazó, aki vigyáz rá. Sosem tudhatjuk, épp milyen alakot ölt, egyszer egy vénemberét, máskor egy kislányét, de ne hagyd, hogy becsapjon a látszat, erősebb ő bármelyik sárkánynál. Mégsem azért kísér, hogy harcoljon helyetted, hanem hogy a színpad széléről a füledbe súgja: hatalmad van az általad teremtett világok felett!

2014. április 2., szerda

Japánban betiltották a bálnavadászatot

A hágai Nemzetközi Bíróság kimondta, hogy Japán nem hivatkozhat tudományos célokra, amikor kereskedelmi mennyiségű bálnát öl le évről évre. Peter Tomka elnöklő bíró egyben elrendelte, hogy átmenetileg hagyjanak fel a japánok a bálnavadászattal az Antarktisz vizein – írja a BBC.
Japán évente körülbelül 1000 bálnát öl le „tudományos kutatás céljára”, Ausztrália 2010-ben támadta meg Japán gyakorlatát Hágában. A bíróság most 12:4 arányban az ő javukra döntött, a döntés jogilag kötelező érvényű.
A bíróság azt is kimondta, hogy a programnak voltak elemei „melyeket nagy vonalakban lehet tudományos kutatásnak is minősíteni”, de a megvalósítás nem ezeknek a céloknak az elérését szolgálja.

Forrás: http://index.hu/

Régóta dúl

Az ausztrál-japán bálnaügyi hidegháború azonban már korábban elkezdődött. 1999-ben Ausztrália úgy döntött, a Déli-óceánt, azaz az Antarktisz körüli, Ausztrália-közeli vizeket egyfajta védett bálnarezervátummá nyilvánítja, ahol tilos a vadászat. Pedig Japánnak legális

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése