Mindenkinek van egy angyala, egy oltalmazó, aki vigyáz rá. Sosem tudhatjuk, épp milyen alakot ölt, egyszer egy vénemberét, máskor egy kislányét, de ne hagyd, hogy becsapjon a látszat, erősebb ő bármelyik sárkánynál. Mégsem azért kísér, hogy harcoljon helyetted, hanem hogy a színpad széléről a füledbe súgja: hatalmad van az általad teremtett világok felett!

2012. június 17., vasárnap

Mekkora meccs :D Extreme Rules WWE :D♥

Chicago,2012.04.29.
Több meccs is be volt előre jelentve. Ha kimondjuk azt, hogy Brock Lesnar vs John Cena már egyből számíthatunk rá, hogy nem lesz unalmas éjszaka, de ezen kívül több hatalmas név is szóba kerül, valamint több óriási szupersztár is belép a szorítóba. A WrestleMania után pontosan 4 héttel elérkezett a következő PPV, ami egy kis Pre Show-val indult...

Pre Show: The Miz vs Santino Marella (United States Bajnoki öv)
Győztes: Santino Marella
The Miz egy mikrofonnal érkezik a kezében és elmondja: "The Miz itt van a Pre Show-ban, az Extreme Rules-on, Tényleg? Tényleg? Tényleg? John Laurinaitis kiírt nekem egy meccset a ma esti Pre Show-ba, boldognak kéne lennem? Hát nem!" Látszik rajta a csalódottság és az elégedetlenség. "Tavaly az Extreme Rules főmeccsén szerepeltem, most meg csak itt bohóckodhatok." Elmondja, hogy a többi WWE szupersztár viszont milyen küzdelemben szerepelhet: Chris Jericho a WWE Bajnoki övért, Orton Kane ellen, és ismét a főmérkőzésen Cena... Majd elmondaná a jól ismert mondatát: Because I'm The Miz And I'M Awesome, de nem tudja befejezni, mert megszólal a Bajnok zenéje és megérkezik Santino Marella. A közönség egyértelműen a címvédőt biztatja, ellenfelét inkább kifütyüli.  Nem tartott huzamosabb ideig a harcuk, mert gyorsan bepörgött Santino és bevitte a Headbutt-ot, ami után előkerült a kesztyű. Megpróbálta bevinni a befejező mozdulatát, de elsőre nem, majd másodikra sikerült. A Cobra után A Bajnok kopogtatott és megvédte az övét.
Itt a Pre Show-ban még megrendezésre kerül a nagy pillanat, amikor eldől, hogy az Interkontinentális Bajnok és mai ellenfele milyen mérkőzésen nézhetnek egymással szembe. Eve elmondja, hogy milyen lehetőségek vannak, majd megkéri a mellett álló Theodore Long-ot, hogy pörgesse meg a Rulett kereket. Teddy eleget tesz a kérésnek, majd végül a kis mutató a Tables meccsen áll meg. Ennek a küzdelemnek az a lényege, hogy bármilyen formában az ellenféllel eltörjék az asztalt. Ennek láttán Show nevetésben tört ki, Cody viszont egy cseppet sem örült neki, és Long-ot hibáztatta. Láthatjuk ismét a jól ismert konfliktust John Cena és Brock Lesnar között, ami már véres ellentétté is fajult, a ma estén viszont arra a kérdésre is választ kapunk, hogy Cena le tudja-e győzni az utálatot és Brock valójában egy Harci gépezet, ahogy már nyilatkozott magáról...



Győztes: Randy Orton
Randy Orton vs Kane:
A Nagy Vörös Szörny megjelenése tudatta mindenkivel, hogy egy brutális Falls Count Anywhere mérkőzés következik, de ettől a két szupersztártól nem is várhatunk mást. Randy elméjét, "teljesen megszállta az ördög" ahogy ő mondta, mert a maszkos rém már megtámadta rajta kívül az édesapját Bob Ortont is. Ennek a meccsnek nem lehet más tétje, küzdelem a végsőkig és még tovább... A két ellenfél ki is használta, hogy Falls Count Anywhere harcot vívnak és gyorsan feltérképezték a területet. A rámpán, a közönség között és a backstage-ben is ütötték egymást folyamatosan. Kane megpróbálta uralni a csatát, de amikor a folyosón folyt a küzdelem volt egy meglepetés is, feltűnt Zack Ryder aki nekiállt ütni a maszkos óriást. Ám Kane jól kezelte ezt a támadást, az ütések szinte leperegtek róla, majd elintézte a közbeavatkozót is, és folytatta Orton kivégzését. Lassan visszatértek a ringbe, ahol Randy kezdett magához térni és átvette az irányítást, majd egy szék segítségével visszaadta ellenfelének amit előtte szenvedett el.  A kommentátori asztal mellett óriási párbaj zajlott, Kane megpróbálkozott a Chokeslam-mel, de Randy ezt kivédte és egy DDT-vel válaszolt. A Vipera ez után úgy gondolta, hogy elérkezett az RKO ideje, de tévedett, a Nagy Vörös Szörny kivédte a támadást. Kane a felső kötélről próbált meg ugrani, de a Csúcsragadozó odaért és egy Superplex-el ledobta onnan. Randy elért arra a bizonyos pontra, és ismét megpróbálta az RKO-t. A maszkos ezt is kivédte és egy Chokeslam-et osztott ki ellenfelének, Orton ebből viszont ki tudott rúgni. Kane ismét elővarázsolt egy széket és arra is rá akarta dobni Randy-t, aki szabadult és az acélszerszámra adott egy RKO-t ellenfelének, aki nem tudott kirúgni a kopogtatásból és elvesztette a harcot.
A kulisszák mögött Eve és John Laurinaitis figyelték egy televízión a küzdelmet, majd Johnny elmondja, hogy egy tipikus Extreme mérkőzés, az egyik kedvence. Eve viszont egy meglepetéssel szolgált a főnöknek, behívta Teddy-t, aki öntött mindegyikőjüknek egy pohár pezsgőt, amit azonban nem volt alkalmuk meginni, mert Laurinaitis telefonja megszólalt. Később kiderült, hogy Triple H hívta.




Győztes: Brodus Clay
Brodus Clay vs Dolph Ziggler:
Az előre nem bejelentett mérkőzésre megjelenik Brodus Clay és Hornswoggle, akik szokás szerint betáncolnak a ringbe, most is csináltak egy kis hangulatot az arénában. Aztán Vickie Guerrero visítása töri meg a csendet és bejelenti, hogy megérkezik a barátja, Dolph. A Funkasaurusnak nem volt könnyű győznie, mert Jack Swagger is ott volt a ring mellett, és mindent megtett azért, hogy Ziggler tudja megszerezni a győzelmet. A segítség miatt Dolph vezetett szinte az egész küzdelemben, de Brodus nem adta könnyen magát, megpróbált kirúgni a kopogtatásból és a fordítással is kísérletezett. Dolph alkalmazta a Sleeper Hold nevű szorítását, amiből ki tudott szabadulni Clay. Ez után viszont teljesen átvette a harc irányítását a Funkasaurus, aki megállíthatatlan tankként suhant át Ziggleren és Swaggeren, majd bevitte a befejező mozdulatát és kopogtatott. A győzelme után nem is lehetett vissza más, csak a győzelmi ünnepély, amihez Hornswoggle és a két táncosnő csatlakozott. 






Győztes: Cody Rhodes
Cody Rhodes vs Big Show WWE Interkontinentális Bajnoki Cím mérkőzés:
Nem is vesztegetik az időt egyből következik a következő összecsapás, de mielőtt megjelentek volna a szupersztárok visszaismételték a Pre Show-ban látott sorsolást.  Cody folyamatosan alul marad Show-val szemben, mióta a WrestleMania-n elvesztette az övét, bár többször mondta az óriásnak, hogy Show a WM-en csak csalódik és nincsen olyan pillanata amire boldogan visszaemlékezhet. Példaképpen mondta a Floyd Mayweather elleni csatáját. Majd végül kiderült, hogy Rhodes nem emlékezik majd szívesen vissza a 28-ik WrestleMania-ra. Most egy eléggé veszélyes és kiszámíthatatlan mérkőzésen küzdenek meg egymás ellen. A két harcos nem vesztegette a drága időt, egyből egymásnak estek és megpróbálták minél előbb megnyerni a meccset és az övet. Show mikor bevitte az első asztalt a ringbe, többen arra gondoltak, hogy ilyen gyorsan véget érne a párbaj, de nem úgy történt, ahogy sokan számítottak rá. Show a sarokban állította fel az eszközt, majd hatalmas erővel lökte felé Cody-t, aki könnyedén megfordult és elugrott róla anélkül, hogy egy kis repedés is keletkezett volna rajta, majd egy Disaster Kick-el sújtott. A győzelmet eléggé furcsa módon szerezte meg Cody, ellenfele lábára adott egy Dropkick-et, aki éppen visszaakart jutni a szorítóba. Show lába lecsúszott a ring széléről és rálépett az asztalra, ami el is tört. A Bajnok Rhodes lett, de Show nem viselte ezt el, hanem egyből megtámadta és egy Chokeslam-et adott neki az egyik táblára. Amikor elindult kifelé a ringből ismét meglátta a szerszámot, ezért visszafordult és felemelte a győztest a feje fölé és kidobta a ringből egyenesen egy asztalra. Cody-nak elkélt a segítség, hisz nagyon nagy esés volt, amit átélt. Az új WWE Interkontinentális Bajnok: Cody Rhodes.

A kulisszák mögött Matt Striker készít egy rövid interjút Daniel Bryan-nel, aki rendkívül magabiztos. Bryan azt kiabálja, hogy Yes! Yes! Yes! amikor otthagyja a kommentátort, majd feltűnik a háttérben AJ, akinek összetörte a szívét Daniel, mikor eléggé komoly sértéseket vágott a fejéhez. Aztán visszatekinthetjük azt a pillanatot, amikor Sheamus megszerezte 18 másodperc alatt az övet és egy könnyed Brouge Kick-kel legyőzte ellenfelét a WrestleMania-n.


 

Győztes: Sheamus
Daniel Bryan vs Sheamus (Nehézsúlyú Bajnoki öv) 2 Of 3 Falls meccs:
A mérkőzés eléggé tapogatózóan indult, de az elvárásoknak megfelelt a későbbiekben. Két remek szupersztár összecsapása volt, ami a WWE második legfontosabb Bajnoki övéért zajlott. Daniel fokozatosan egyre jobban átvette az irányítást, többször szorítással próbálkozott, és többször egyszerű ütéssorozattal, ami be is jött. A Great White próbálta megfordítani a meccset, de az elszánt Bryan meglehetősen kemény ellenfélnek bizonyult. Majd az ír magához tért és többször látványos mozdulatával földre vágta a kihívót. Daniel kis idő elteltével a felső kötélről próbálta lerántani a Bajnokot, de ez nem sikerült, Sheamus a vállával terítette le őt. A kelta megpróbálkozott a High Cross-sal, de nem tudta bevinni, majd Daniel háromszor a YesLock-kal, ám ezek a kísérletei nem voltak életképesek. Sheamus megszerezte a legelső Fall-t diszkvalifikációval, mivel Bryan nem hagyta abba az ütlegelést a mérkőzésvezető felszólítására, Daniel bevitte a YesLock-ot ami következtében az ír eszméletét vesztette és a bíró nekiadta a másodikat. Az állás 1-1, aki egyszer lekopogtatja, vagy feladatja ellenfelével az győz. Sheamus éppen magához tér, de már kioszt egy hatalmas Brouge Kick-et Daniel-nek, aki szinte eszméletlenül, de kirúg a kopogtatásból. A folyamatos harcból nem tudott egyikőjük sem kerül ki jól, bár Sheamus nagyon fájlalta a kezét, így Daniel talán könnyebb helyzetben volt. Az Irish Curse után az ír készült, hogy bevigye a Brouge Kick-et, ami sikerült is neki, majd lekopogtatta Bryan-t, ezzel pedig megvédte a Bajnoki övét.


Győztes: Ryback
Aaron Relic & Jay Hutton vs Ryback Handicap meccs:
Egy újabb előre be nem jelentett meccs. Ismeretlen, helyi pankrátorokat láthatunk a ringben, akik legelőször szerepelnek a WWE-ben és egyikük arról beszél, hogy a SmackDownban senki nem képes legyőzni Rybacket. Amit legtöbbször elmondanak, hogy 2 több mint 1... Ryback bevonul, a tömegből pedig a Goldberg kiabálás hallatszik. Mint az várható volt, Ryback "kivégezte" az ellenfeleit és bebizonyította, hogy a kettő hiába több mint az egy.






A kulisszák mögött CM Punk és Matt Striker állnak egymás mellett egy interjú erejéig. Punk azt mondja, hogy Jericho bohóckodása csak erősebbé tette őt, ráadásul ez "Egy Street Fight chicagói stílusban, amit csak én ismerek." Punk elmondása szerint Jericho a meccs után nem fogja tovább azt állítani, hogy ő a legjobb és, hogy a családjával akármilyen probléma is van. Punk arra készül, hogy a saját városában, a családja és 20.000 közeli barátja előtt verje el Y2J-t, aki holnap másnaposan fog ébredni, miután elküldte aludni.




Győztes: CM Punk
Chris Jericho vs CM Punk (WWE Bajnoki öv) Chicago Street Fight mérkőzés: Egy brutális, Street Fight-hoz illő meccs elébe néztünk, hisz nincs kiszámolás és diszkvalifikáció, így bármi megtörténhet. A pankrátorok pedig éltek is vele, hogy nincsenek szigorúan vett szabályok. A mérkőzés kezdete előtt CM Punk odasétált a családjához és megölelte a nővérét, akit Chris Jericho drogfüggőséggel vádolt. Ahogy elhallgatott a Cult Of Personality bevonulózene, egyből hallhattuk a közönség egyszólamú kiáltásait: CM Punk - CM Punk! A gong megszólalása után a két szupersztár csak nézte egymást, majd CM Punk nagyon keményen nekiesett ellenfelének, de nem is lehetett másra számítani a durva szavai után. Egy bot került elő pillanatok alatt, amivel Chris-t egyre közelebb juttatta a vereséghez. Jericho többször megpróbált elmenekülni, de nem volt semmi esélye, hisz CM Punk mindenhol ott termett. Chris végső mentsvárként a bíró mögé rejtőzött, majd onnan támadta meg a Bajnokot. A harc a ringen kívül is folytatódott, ahol Jericho irányított, majd Chris odasétált Punk nővéréhez és inzultálni akarta, de egy hatalmas pofont kapott. CM Punk egyből nekiesett ellenfelének, ahogy meglátta, hogy Y2J kezet emelne a nővérére. Láthatólag "elborult" az agya, de ez nem tartott sokáig, hisz Jericho remek védekezésével fordítani is tudott. Ismét nem meglepetésszerűen előkerült a sörösdoboz, aminek a tartalma CM Punk-on landolt. Maga Chris is belekortyolt a sörbe, de ekkor hason rúgta Punk és egy bottal ütötte, majd megpróbálta bevinni a GTS-t, ami nem sikerült. Egyből a védekezésből támadásba váltott át és a Walls Of Jericho-val próbálkozott, de ezt sem sikerült értékesíteni. Az idő elteltével Jericho ismét megtáltosodott és megpróbálkozott a Lionsault-tal, de nem tudott elugrani a kötélről, mert Punk ott termett mögötte és megpróbálta ismét a Go To Sleep-et, ám ez is sikertelen volt, viszont Jericho részéről a Code Breaker tökéletesen sikerült. Ez azonban nem volt elég Chris-nek és a Walls Of Jericho-val szorítani kezdte. Punk képes volt elkúszni a ring széléhez és a szorító alól egy tűzoltópalackot kapott elő, amivel lefújta ellenfelét, majd a poroltóval ütötte ki a ringből, ahol Chris a kommentátori asztalon terült végig. Punk a ring felső sarkából, egy könyökössel ugrott óriásit, ennek következtében a szavak királya, Booker T is csak annyit mondott: Waooo. Megpróbált kopogtatni, de Jericho még mindig képes volt kiszabadulni! Punk alkalmazta az Anaconda Vise nevű szorítását, amiből Chris úgy menekült meg, hogy a kendo pálcával ütötte ellenfelét. Punk felkapott egy széket, de egy Codebreaker-t kapott, ám emberfeletti kitartásával kiszabadult a kopogtatásból. Jericho megpróbálkozott a GTS-el, de nem sikerült neki, Punk kiszabadulva a mozdulatból a szivacsmentes ringsaroknak vágta és megmutatta, hogy is kell bevinni a Go To Sleep-et és kopogtatott. Egész Chicago ünnepelt, akárcsak Punk, aki a győzelme után kiugrott a családjához a nézőtérre.


A kulisszák mögött Beth Phoenix-xel és a Bella nővérekkel találkozik Eve, aki azt mondja, hogy nem engedi ma este ringbe a sérülése miatt Beth-et, ezért van a Bajnok számára egy meglepetés kihívó... Az ikreket csak azzal nyugtatja, hogy nem Kharma az...


Győztes: Layla
Nikki Bella vs Layla WWE Díva Bajnoki cím mérközés :
A Bella nővérek mikrofonnal a kezükben érkeznek a ringbe, ahol elmondjak, hogy készek bárki ellen kiállni és megvédeni az övet. Végül megszólal Layla zenéje és a kedvelt díva hivatalosan visszatér a WWE-be! Layla remekül szerepelt, látványos mozdulatokat mutatott be és a közönség szeretetét élvezte. A befejező mozdulata után lekopogtatta ellenfelét, és az új Díva Bajnok Layla lett.

 





A backstage-ben John Laurinaitis sétálgat, amikor odafut hozzá Matt Striker és megkérdezi arról, hogy mi volt az a beszélgetése Triple H-el. Ám erre csak annyit mond, hogy Triple H a WWE COO-ja, de ő a Tehetségkutatási osztály szakvezetője és a RAW, valamint a SmackDown ideiglenes General Menedzsere. A beszélgetés kettejük között üzleti jellegű volt, amihez Strikernek semmi köze. A szót gyorsan elterelte és csak annyit fűzött hozzá, hogy hagyjuk ezt a dolgot és foglalkozzunk inkább John Cena és Brock Lesnar csatájával.

 


Győztes: John Cena
John Cena vs Brock Lesnar Extreme Rules mérkőzés:
A szupersztárok egy Extreme Rules meccsen néztek egymással szembe, ahol nincs sem kiszámolás, sem diszkvalifikáció, a küzdőfelek pedig feladatással, vagy lekopogtatással győzhetnek. Brock érkezik elsőként, szereléséből ítélhetően még mindig a UFC-ben érzi magát. John Cenát változatlanul vegyes reakcióval fogadja a tömeg. Láthatjuk, hogy John magával hozta a bizonyos nyakláncot, amit a szerződés kötéskor is az öklére tekert és a szorító sarkára akasztja. Az első pillanatokban Lesnar TakeDown-ja után pár nagy pofon következett.Egy perc elteltével kellett az orvosi személyzet, hogy elállítsák John Cena fején a vérzést. A lassításban jól látható, hogy Brock könyöke keményen csattan Cena fején. Nem a WWE PG elveihez illő hangulatban zajlik a meccs főleg, hogy az első sorok tele vannak gyerekekkel. Rövid idő alatt az orvosi stáb másodszor is belép a ringbe, mert John fejéből ismét folyik a vérs. Cena egy lökés következtében a bírót véletlenül(?)földre terítette és most már nincs semmilyen mentsvára, hogy esetleg megálljon a harc. Cena megpróbálja magához venni a láncot, de nem sikerült neki. Lesnar bebizonyította, hogy olyan ember, aki a kemény harchoz szokott és valóban az a célja, hogy kivégezze Cenát. Brock levette Cena láncát és a lábaira tekerte, hogy ne tudjon megállni stabilan, így szinte teljesen védtelen célponttá vált John Cena. Lesnar csak folytatja a brutális kivégzést, a mérkőzés vezető továbbra is a földön, Cena pedig feléledt egy pillanatra, de nem volt elég ereje ahhoz, hogy fordítson.  Nem bír Cena Lesnar-ral és ezekben a pillanatokban úgy tűnik, hogy valakinek közbe kellene avatkoznia, vagy sosem ér véget a harc. Lesnar Attitude Adjusment-ből szabadulva egy F5-ba veszi fel Johnt. A kopogtatásból kiszabadul Cena, Brock pedig közben már a második játékvezetőt üti le. (Ami ugye a WWE szabályzata szerint bűntetendő cselekmény.) A félig holtnak tűnő, vérző John Cena még ezekben a szorult pillanatokban is újra és újra talpra áll és magára talál. Lesnap a bal kezét töri folyamatosan vissza, ám annyira ismerhetjük John kitartását, hogy nem adja fel. Egy hatalmas ember hatalmas verését láthatjuk éppen, Brock pedig bebizonyítja, hogy valóban egy vadállat, valóban egy harci gépezet. John végül megtalálta a láncot amit magával hozott és kész volt alkalmazni is! A tömeg őrjöng és talán meglepő, de John Cenának szurkol. Mikor Cena lecsap a lánccal Lesnar fejéből is ömlik a vér... Két olyan ember küzdelme, akik nem ismernek lehetetlent. Cena ad egy hatalmas Attitude Adjustmen-t a vaslépcsőre, majd lekopogtatja Brockot. Michael Cole azt mondja, hogy kommentátori karrierje során még nem látott ilyen mérkőzést.

Szerintem egyet érthetünk abban, hogy egy brutális, a végsőkig tartó harcot láttunk, aminek a végén - a kitartásának hála - John Cena győzött. Brock Lesnar pedig vérző fejjel, térden csúszva hagyta el a ringet. John egy mikrofont ragad, bár úgy gondolja, hogy a főnöke talán kizárja a tévés adásokból, mert olyankor beszél, amikor nem lenne szabad. Ennek ellenére először az édesanyját nyugtatja meg, majd azt mondja: "Tudom, hogy Chicago CM Punk otthona, de ugyanakkor Chicago a pankráció otthona is. A kisfiúk, a nagyobbak és a legnagyobbak, mindenki űzi." Nem mozog a karja, a saját vérének ízét érzi, de örül, hogy mindez ebben a városban történt. Most biztosan háttérbe szorul a karsérülése miatt egy időre, őszintén szólva érdemesebb lenne találni egy új hobbit. A rajongóknak pedig köszönettel tartozik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése