Mindenkinek van egy angyala, egy oltalmazó, aki vigyáz rá. Sosem tudhatjuk, épp milyen alakot ölt, egyszer egy vénemberét, máskor egy kislányét, de ne hagyd, hogy becsapjon a látszat, erősebb ő bármelyik sárkánynál. Mégsem azért kísér, hogy harcoljon helyetted, hanem hogy a színpad széléről a füledbe súgja: hatalmad van az általad teremtett világok felett!

2013. október 11., péntek

Mekkora meccs :D Battleground WWE :D♥

First Niagara Center, Buffalo, 2013.10.06.
Itt került megrendezésre az első WWE Battleground PPV. Az új adásra előzetesen nyolc mérkőzést jelentettek be, köztük bajnoki címért folyó csatákat. Mint azt már megszokhattuk, most is a Kick Off előzte meg a nagy eseményt. Ezen ezúttal Dolph Ziggler és Damien Sandow összecsapást láthattunk, de az idő nagy részét a stúdióbeszélgetések, a latolgatások töltötték ki, amin Josh Mathews, Tensai, The Miz és Titus O'Neil vett részt.

Győztes: Dolph Ziggler

WWE Battleground Kick Off: Dolph Ziggler vs. Damien Sandow:
Mr.Money In The Bank Damien Sandow ezúttal sem hagyja ki, hogy ne népszerűsítse magát és ne szóljon pár szót a tömeghez. A közönség reakcióiból azonban egyértelműen kivehető, hogy Dolph Zigglernek nagyobb a rajongótábora. Maga a meccs - úgy látszik ez a Kick Off-ban tendencia lesz - nem tartott túl sokáig, kb. 10 percet tett ki mindössze az adásból. Sandow - aki ha beváltja a táskát, a Nehézsúlyú Világbajnoki címre is esélyes lehet - megpróbált mielőbb irányító szerepbe kerülni, Dolph azonban gyorsan fordított és gyorsan eljutott addig, hogy könyökösökkel sorozza. Damien Sandownak úgy látszik, sikerült egyik mozdulatnál összeszednie egy térdsérülést, innentől kezdve Ziggler esélyei megduplázódtak. A szőke szupersztár gyorsan el is döntötte a meccset, jött a Zig Zag és kopogtatott.

A Kick Off végén még láthatunk pár képkockát a RAW-ban történtekről, A Rhodes család és a Shield, illetve Randy Orton és Daniel Bryan összetűzéséről. Maga a PPV esemény egy videómontázzsal nyitott, amibe a WWE a ma esti legfontosabb, illetve legérdekesebb mérkőzéseihez kapcsolódó képeket vágott össze. Michael Cole, JBL és Jerry Lawler ül a kommentátori asztalnál. Az adás a Nehézsúlyú Bajnoki cím megvédésével kezdődik.


Győztes: Alberto Del Rio
WWE Nehézsúlyú Világbajnoki címmérkőzés - Hardcore meccs: Alberto Del Rio vs. Rob Van Dam:
Rob Van Dam visszatérése óta rendszeresen szerepel, de nem alkotott maradandót. Ma este olyan típusú mérkőzést vívnak, amiben nagyobb a tapasztalata, mint a mexikóinak. Del Rio nem nagyon akarná sokáig húzni a dolgokat, a gong megszólalásakor azonnal nekiugrik Van Dam-nek, de természetesen ilyen gyorsan nem ér el eredményt. Már az első percekben előkerül egy szék, majd nem sokkal később egy létra is. RVD irányít, és Del Rio mintha bajban lenne. Többször padlót fog, egyre nehezebben szedi össze magát, ám a kopogtatási kísérletekből rendre sikerül kirúgnia. Aztán hirtelen életre kel és megmutatja, hogy ő is képes látványos ugrásokra, kemény mozdulatokra. Aztán Del Rio kivédi Van Dam egyik ugrását, Rob pedig derékkel csattan a létrára. Jön a mexikói a Cross Arm Breakerrel, de jön még valaki! Ricardo Rodriguez, akit éveken keresztül Del Rio oldalán láthattunk, egy ideje RVD-t kíséri. Most egy vödröt kap elő a ring alól és azzal húz egy nagyot Albertora, így segít Robnak, hogy kiszabadulhasson a karszorításból. Ez a kis figyelemelterelés időhöz juttatja RVD-t, erőt gyűjthet és újra támadásba lendülhet. A kivitelezett ugrás mindkettejüknek fáj. És fáj a következő is, Van Dam a fejét fogja. Del Rio eszmél először, pillanatok múlva már egy székbe fogja Rob karját és az eszközön keresztül adja a Cross Arm Breakert. Rob Van Dam folyamatosan kopog és feladja a meccset.

A backstage-ben Zeb Coltert látjuk Swagger és Cesaro társaságában. Egyetlen okot akar hallani, amiért az emberek örülnek ennek a városnak. Mint mondja, végigsétált az utcákon és nagy létszámban látott spanyol lakosokat, olyanokat, mint Del Rio és kanadaiakat, akik átsunnyogtak a határon. Arról is beszél, mit kell ma este tenniük az ellenfeleikkel. Marellát és Khalit olajba mártják, megsütik és megeszik...


Real Americans vs. Santino Marella és Great Khali:
Marella és Cesaro között voltak meccsek az elmúlt hetekben, hol egyikük, hol másikuk került ki győztesen. Az olasz szerepe nem változott, megmaradt a bohóckodós Santinonak. Az óriás termetű Khali eléggé háttérbe szorult, ritkán kap mérkőzést, de ha igen, akkor is legtöbbször veszít. A párosok összecsapása átlagos, és ma sem maradhatnak el a komikus jelenetek. Cesaro megmutatja milyen erős és ezúttal a közel 160 kilós Khalit pörgeti be, majd a végén azonnal kopogtatja is.
Győztes I.: Antonio Cesaro
Győztes II.: Jack Swagger











 

 
Győztes: Curtis Axel
WWE Interkontinentális Bajnoki címmérkőzés: R-Truth vs. Curtis Axel:
A címvédő Axelt Paul Heyman kíséri be és közben láthatjuk, hogyan szerzett Truth győzelmet a RAW-ban, miután CM Punk zenéje megzavarta a Heyman srácot. Láthatjuk azt is, hogy mi történt a SmackDown-ban, majd megszólal a gong. R-Truth jól kezd, Paul Heyman arcán pedig mélyülnek a ráncok. Aztán nagy nehezen sikerül Axelnek ellentámadásba lendülnie. A ringen kívül verekednek, nekivágja R-Truth-ot a barikádnak. Egy darabig irányít és többször próbál kopogtatni is, de nem tud győzni. Aztán megint Truth percei következnek, Heyman már a fejét fogja, hisz a színesbőrű srác egyre közelebb van ahhoz, hogy elhódítsa a címet. A közönség soraiból fel-felhangzik az "unalmas-unalmas bekiabálás. Heyman biztatja emberét és úgy látszik ez használ is, mert Curtis védi ellenfele egyik mozdulatát, majd támad, beviszi a Hangman's facebuster mozdulatát és kopogtat.
Győztes: AJ Lee



WWE Díva Bajnoki címmérkőzés: Brie Bella vs. AJ Lee:
AJ lassan négy hónapja birtokolja az övet, többször védte meg - hol sikerrel, hol trükkel. Brie lendületesen kezd és AJ most is kimenekül a ringből. Ellenfele nem tudja kint elkapni, mert a Díva Bajnok oldalán Tamina ügyel a rendre. Persze ott van Brie mellett is a testvére, Nikki. A ringben átlagos mérkőzést láthatunk, de sajnos a dyva divíziótól az utóbbi időben ezt szokhattuk meg. A ringen kívül is elszabadulnak az indulatok, Tamina és Nikki egymásnak esnek. Ez épp elég ahhoz, hogy Brie Bella figyelmét elvonja, AJ pedig kihasználja a kínálkozó lehetőséget, összegöngyölje kihívóját és kopogtasson.


Ismét egy összefoglalót kapunk a Rhodes Family körül történtekről, majd a backstage-ben Renee Young beszélget a családdal. Goldust azt az alternatív ruházatot és festést használja, amit a TNA-ben, a Black Reign korszakában is láthattunk. A családról, az összetartásról beszélnek és elmondják, hogy nem számít, mi történik ma este, emelt fővel fognak távozni. Goldust is megszólal, az Igazság Kutyáiról, a hatóságok bábjairól, azaz a Shieldről beszél. megígéri, hogy nem fogják elfelejteni Dusty Rhodes, Cody és Goldust nevét. Renee Codynak is odatartja a mikrofont, de ő mit mondhatna, arról a szervezetről, amelyik kirúgta. Szerencsésnek vallja magát, hogy fele-fele arányban örökölte apja karizmáját és Goldust in-ring képességét, ráadásul kubai anyja tüzessége is benne van. Nemsokára azért mennek ki, hogy megvédjék a család jövőjét. Ma este az életükért és a családjukért harcolnak.


The Shield vs: The Rhodes Family:
A mérkőzés Cody és Goldust, illetve A Tag team Bajnokok, Roman Reigns és Seth Rollins között zajlik. Dusty Rhodes és Dean Ambrose a ring mellől figyel. Cody és Rollins kezd és a legkisebbik Rhodes-on látszik a düh. A Shield tagjai váltanak, de Reigns sem ússza meg, végül társai kikapják a ringből, mielőtt baj lenne. A három srác tanácskozik, mintha stratégiát beszélnének meg a testvérek ellen. Aztán Dusty Rhode felé fordulnak, így a ringen kívül kerül szembe a kétszer három ember. A mérkőzésvezető próbál rendet tenni, és végül a ringben folytatódnak az események - ezúttal Goldust és Reigns között. A váltást követően Cody kerül majdnem bajba, ám fordít és olyan hevesen esik neki Seth-nek, hogy többször is figyelmeztetni kell. A mérkőzés alatt többször fordul a kocka és a köteleken kívül is megy a szócsata Dusty és Ambrose között. Cody jól küzd, majd ugyanez mondható el Goldustra is. A Shield egyre nagyobb bajban van már, amikor Rollins elmozdul Goldust ugrása elől, az arany-fekete ember pedig kizuhan a ringből. Az igazságosztók ekkor képesek fölénybe kerülni: Goldustot nekicsapják a barikádnak, a mérkőzésvezető pedig elkezdi kiszámolni. Visszajut tíz előtt a ringbe, ott azonban azonnal megpróbálják lekopogtatni. Még ebből is kirúg, de váltani már nem tud Codyval. A Shield kihasználja a fölényt és a saját saroktól távol tartva osztják Goldustot. Megpróbálják feladásra kényszeríteni, ám visszajön a meccsbe és bár nehezen, de váltani tud Codyval, aki szinte tombol a ringben. Kopogtat, de Reigns megmenti csapattársát! Cody kioszt neki egy Disaster Kick-et, átlöki a köteleken, majd Ambrose is kap egyet. Dean Ambrose gyorsan feláll és ismét Dustyt veszi célba. A Hall Of Famer nem ijed meg, leveszi a nadrágszíját és azt szorítja az öklébe, amikor üt. Jön hátulról Reigns, de jön Goldust is! Nem csak a rámpán, a ringben is zajlanak az események: Cody egy az egyben marad Seth Rollins-szal, jön a Cross Rhodes és a kopogtatás!
Győztes I.: Cody Rhodes
Győztes II.: Goldust














A testvérek egymás nyakába ugranak, majd az ünnepléshez csatlakozik apjuk is. Sajnálhatjuk, hogy a meccs nem a Tag team övekért ment, hisz a Shield két tagja vereséget szenvedett. (Bár ezt mondhatjuk úgy is, hogy a Rhodes Family legyőzte a teljes Shieldet.) Ez azt jelenti, hogy Cody visszakapja az állását, Goldust elméletileg munkát kap. Az öltözőből kiözönlenek a szupersztárok, hogy ünnepeljék a Shield legyőzőit, a Rhodes családot, miközben Michael Cole azt mondja: Végül valaki megállította a Shoeldet! Még vége sincs a PPV-nek, de máris a következő adást reklámozza a WWE R-Truth-tal. A Hell In a Cell-re még ebben a hónapban, pontosan három hét múlva kerül sor. Október 27-én Miami ad otthont a rendezvénynek. A Kick Off-ot is vezető négyes örömmel üdvözli Cody és Goldust visszatérését, majd benézünk az irodába. Brad Maddox telefonál, a vonal túlsó végén a WWE COO, Triple H van. Maddox elmondja, hogy a Rhodes család nyert, de ezt leszámítva minden a tervek szerint megy. Vickie Guerrero jön be és Brad a segítségét kéri, hogy ellenőrzése alatt tarthassa az eseményeket. Vickie szerint HHH és Stephanine őt bízták meg a dolgok irányításával, övé a felelősség... Nevet és elsétál. Elszabadulni látszanak a dolgok...


Győztes: Bray Wyatt
Kofi Kingston vs. Bray Wyatt:
Kofi és Bray nem sorolható egy súlycsoportba, ennek ellenére a fürge highflyer támad. Bray nevetve fogadja a rúgásokat, majd egyetlen ütéssel padlóra küldi ellenfelét. Kofi Kingston csak a saját fürgeségében bízhat és bizony le is teríti egy remek ugrással az egész Wyatt családot. Nem sokkal később kopogtatni próbál, de Bray kirúg kettőnél. Majd fordul a kocka, Wyatt mintha azt mondaná: ne szórakozzunk már. Elkapja Kofi Kingstont és pillanatok múlva megnyeri a meccset.





A győzelem azonban ennek a triónak kevés. Többet akarnak, így Rowan és Harper is a ringbe megy és mindketten adnak még Kofinak. Bray mikrofont fog és arról beszél, hogy mindez nem helyes és nem helytelen. Próbababák akarják megetetni őket a saját, tisztaságról alkotott ötleteikkel. De el fognak hullani egytől egyig... A Wyattek pózolnak, a fények kialszanak. A reklám után látunk pár pillanatot az este korábbi történéseiből, majd máris a következő meccsre hangolunk és egy CM Punk-Ryback-Heyman összeállítást nézhetünk meg.



Győztes: CM Punk
Ryback vs. CM Punk:
Az este másik nagy presztízsmérkőzése. Ryback érkezik elsőként Paul Heyman oldalán, majd CM Punk vonul be és nagy ovációt vált ki a közönségből. Nem mondhatjuk, hogy hú de hevesen kezdenének, először Punk hagyja el a ringet pár pillanatra, majd így tesz Ryback is. A pusztító Heymanhez megy, aki hallhatóan azzal hergeli, hogy Punk egy zsarnok. Ryback vissza is megy a ringbe, de ott azonnal Punk térdével találja szemben magát. Amikor a ringen kívül kerülnek és fordítana, Punk a sarokoszlopnak csapja és a kötelekről ugrik rá. Ryback teljesítménye nem közelíti meg azét a szupersztárét, aki korábban mindenkiben képes volt félelmet ébreszteni, a közönség is egyre hangosabban kiabálja: Nem tudsz birkózni. Aztán felszívja magát és fordít, ezzel széles mosolyt csal Heyman arcára. Punk nehéz percei következnek, záporoznak rá a könyökösök, rúgások. A megfelelő pillanatban azonban előbb lábbal védi magát, majd elmozdul a lendületben lévő Ryback előtt, aki így a saroknak csapódik. Punk ki is használja a pillanatnyi gyengeséget, fordít és visszakapja a korábban kapott ütéseket. A GTS-re készül, amikor Paul Heyman hangja tölti be a teret. A menedzser egy mikrofont ragadott és közölte a nagyérdeművel, hogy ő a legjobb a világon, legyőzte CM Punkot! Sikerült is megzavarnia volt ügyfelét, Ryback pedig hátulról támadott. Ahogy Punk a földre került, Heyman eldobta a mikrofont, tovább nem volt rá szükség. CM Punk azonban ismét fordított és irányította az eseményeket. Nemsokára már a GTS-re készült ismét, de Ryback védte a mozdulatot, keményen padlóhoz csapta Punkot és kopogtatni próbált. Punk a kötélen lógott, Heyman pedig elővett egy kendópálcát a ring alól. A mérkőzésvezető észrevette és megakadályozta, hogy támadjon. CM Punk kihasználta a kis keveredést, hátrarúgott és a lábai között találta el Rybacket. Ryback utolsó mozdulata az volt, ahogy a földre rogyott.



WWE Bajnoki címmérkőzés: Randy Orton vs. Daniel Bryan:

A WWE-nek jelenleg nincs bajnoka, hisz Triple H szabálytalan kopogtatás miatt megfosztotta a címtől Daniel Bryant. Az övért most ismét az előző két bajnok küzdhet meg. A két résztvevő képességeit ismerjük, tudjuk, hogy Daniel a végsőkig képes kihasználni az adottságait és tudjuk, hogy Ortonnak az utóbbi időben ismét súgnak a hangok. Ennek szellemében zajlott a mérkőzés is. Számtalan fordítással, számtalan mozdulattal próbálták a maguk javára billenteni a mérleg nyelvét. Használták a lépcsőt, a kommentátori asztalt és nem egyszer pillanatokra voltunk attól, hogy az események kiszámolással érjenek véget. Aztán Daniel Bryan megtáltosodott, sarokból-sarokba rohanva több brutális rúgást is bevitt a Viperának, majd megsorozta Orton mellkasát. Ő azonban ezek után is könnyedén állt fel és elkapta Danielt. Az előbb még vesztésre álló Randy ebben a pillanatban már csak egy hajszálnyira volt attól, hogy ismét Bajnok lehessen és magasba emelhesse az övet. Jött az ismert mozdulat, készült az RKO-ra. Daniel Bryan kivédte és másodpercek múlva már a Yes Lock-kal ő került pozícióba! Randy Orton nem adta fel, helyette más történt! Megszólalt Big Show zenéje, az óriás befutott és először a mérkőzésvezetőt rántotta ki a ringből. Daniel Bryan elengedte Ortont és értetlenül nézte, majd kérdezte: mit csinál Show. A válasz egyetlen hatalmas ütés volt, amitől Daniel elterült a ringben. Show a saroknak támaszkodott, látszott az arcán, hogy ezt nem szabad akaratából tette. A rámpa végén megjelent Brad Maddox és egy másik mérkőzésvezetőt rendelt be, hogy Orton mielőbb kopogtathassa a kiütött Bryant. Mert a Vipera kell, hogy legyen a Bajnok... Nem más jött, mint Scott Armstrong, tehát az a bíró, akit HHH korábban már felfüggesztett épp azért, mert Daniel Bryan az ő gyors kopogtatásával győzte le Ortont és lett Bajnok!  Orton Bryan fölé feküdt, a spori kopogtatni kezdett. Ekkor Showban feltámadt a lelkiismeret és lépett! Kettőnél kirántotta Scott Armstrongot a ringből és kiütötte! Randy Orton és a bejáratnál álló Brad Maddox arcán nem a felhőtlen öröm látszott, Big Show belerondított a dolgokba. Az óriás a ringbe lépett és Orton többször felszólította: álljon meg! Sokáig nem tudta szidalmazni, Show keze ismét elsült és kiütötte Ortont.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése