Mindenkinek van egy angyala, egy oltalmazó, aki vigyáz rá. Sosem tudhatjuk, épp milyen alakot ölt, egyszer egy vénemberét, máskor egy kislányét, de ne hagyd, hogy becsapjon a látszat, erősebb ő bármelyik sárkánynál. Mégsem azért kísér, hogy harcoljon helyetted, hanem hogy a színpad széléről a füledbe súgja: hatalmad van az általad teremtett világok felett!

2013. december 19., csütörtök

Mekkora meccs :D TLC WWE :D♥

Toyota Center, Houston, 2013.12.15
A WWE-nek nem lesz Bajnoka és Világbajnoka: a két címet egy kézben tarthatja a győztes, azaz az Unified Champion. Mint minden PPV előtt, most is sor került a Kick Off-ra, amit ezúttal Mick Foley, Booker T és The Miz vezetett. A tét nélküli mérkőzésen Dolph Ziggler és Fandango nézett szembe egymással. Természetesen sokat beszélgettek az előre bejelentett mérkőzésekről, de megszólalt Natalya, aki a Díva Bajnoki címért szállhatott ringbe és üzent a Shield is CM Punknak.

Győztes: Dolph Ziggler

Kick Off: Dolph Ziggler vs. Fandango:
Ők ketten azon voltak, hogy jól teljesítsenek, a meccs teljesen átlagosra sikerült. A legtöbb ember valószínűleg Ziggler győzelmére tippelt volna, csakhogy Fandango nincs egyedül. Summer Rae visításban lassan felveszi a versenyt Vickie Guerreroval, ez pedig remek figyelemelterelés. Most is ez történt: a lány ordított, Fandango pedig letámadta Zigglert és kopogtatott.






Miközben ismét visszatérünk a beszélgetésekhez láthatjuk, ahogy egy limuzin érkezik és szállítja a helyszínre a McMahon családot: Vince McMahon, Stephanie McMahon és Triple H ül a kocsiban. A 2013-as év utolsó PPV adásán a houstoni arénában Triple H zenéje szólal meg, a WWE COO és felesége megáll a rámpa végén. Stephanie most is arról beszél, hogy történelmi pillanatnak lehetünk mindannyian tanúi. Triple H is elmondja, hogy mekkora történelem áll a két bajnoki cím mögött, milyen legendák birtokolhatták őket. Amikor a ma esti mérkőzésről, annak résztvevőiről beszélnek, a tömeg Randy Orton és John Cena neve hallatán is felbúg, mintha a WWE Univerzum nem túlzottan örülne annak, hogy pont ez a két szupersztár írhat történelmet. Megnézhetjük természetesen a fő eseményt reklámozó videót is.


Győztes: CM Punk
CM Punk vs. The Shield - Handicap meccs:
CM Punk a teljes Shield ellen, az előre bejelentett hendikep mérkőzések egyike. Dean Ambrose nem mellesleg a WWE US Bajnoka és az évzáró adásban a címét nem kell megvédenie. CM Punk remekül tartja magát Ambrose-zal és Rollins-szal szemben, majd jön az egyre nagyobb teret kapó Roma Reigns. Reigns a Shield erőembere, alkatánál fogva ez érthető is. CM Punk ekkor él át először kemény pillanatokat, de nem ő lenne Legjobb a Világon, ha nem lenne képes fordítani. A mérkőzés mindent egybevetve papírforma eredménnyel végződik: mintegy negyed óra küzdelem után Seth Rollins kapja a GTS-t. Punk ekkor még nem tud kopogtatni, felkészül, hogy elküldje aludni Ambrose-t is, ám érkezik Reigns és a Spear! Csakhogy Punk elmozdul és Roman saját csapattársát, Deam Ambrose-t teríti le! CM Punk dolga könnyebb, hisz ellenfelei ritkítják egymást, a csapattársa által kifektetett Ambrose-t csak kopogtatnia kell.


Maga az eredmény nem meglepő, azonban a mód elgondolkodtató. A Shield három tagjai között eddig is voltak kisebb szóváltások és egy ideje lehet hallani, hogy a hármasból Romant talán kiemelik és önálló szerepet kap. Az a tény, hogy most mozdulatával - még ha akaratán kívül is - CM Punkot segítette győzelemhez, nem fogja erősíteni a csapategységet. A mérkőzést követően CM Punk ünnepel, mi pedig láthatjuk, hogy Romant az orvosok nézik meg. Nagyot esett és beverte az arcát, a szeme körül alakul a duzzanat, de talán ezt leszámítva nincs gond.


Győztes: AJ Lee
WWE Díva Bajnoki címmérkőzés: AJ Lee vs. Natalya:
AJ régóta, egész pontosan június 16-óta birtokolja az övet. A Payback PPV adásban Kaitlyntől nyerte el, s azóta többször is eredményesen védte meg. Natalya remek formában van és megérdemelné, hogy Bajnok legyen, kérdés azonban, hogy AJ trükkjeire fel tud-e készülni és nemmellékes, hogy a Bajnokot most is Tamina kíséri be. AJ mintha nem venné komolyan a dolgokat, az első percekben nem hervad le az arcáról a fölényes mosoly, ám mikor Natalya hátulról rúgja le, mintha megértené, hogy ez tétre megy és inkább elhagyja a ringet. Natalya követi, ám mindenütt Taminával találja szemben magát, s bár Snuka nem tesz semmit, puszta jelenléte elég ahhoz, hogy Natalya tudja: kétfelé kell figyelnie. A két lány összecsapásában úgy tűnik végleg Natalya kerekedhet felül, amikor AJ elkapja őt a feladatási mozdulatával. Natalya nem adja fel, sőt fordít és jön a Sharpshooter. AJ-nek nem sikerül elérnie a kötelet, de kiszabadul. Tamina ekkor szabályosan, de bezavar, AJ pedig azonnal fogja Natalyát a Black Widow-val, de ezzel sem ér el eredményt. Újabb Sharpshooter, amit AJ ismét a saját javára fordít és kopogtat.


Régi, nagy Bajnokokról látunk képeket, majd Damien Sandow népszerűsíti kicsit magát és kezdődik a következő meccs.

 
WWE Interkontinentális Bajnoki címmérkőzés: Big E.Langston vs. Daminen Sandow:
Győztes: Big E Langston
Langston nemrég még AJ és Ziggler "testőre" volt, ma pedig bajnoki címét védi meg. A fiatal és tehetséges szupersztár ellenfele is jó teljesítményt nyújt, és már az első pillanatban támadni próbál, hisz célja, hogy bajnok legyen. Sandow hiába próbálkozik azonban, Langston felszívta magát a címvédésre és mikor már eléggé meggyengíti ellenfelét, jön a Big Ending.









Láthatjuk ismét, a hogy Kofi megtámadta korábban Mizt és nejelentik, hogy a két szupersztár között ma lesz egy No DQ meccs - mert ez a legjobb az üzletnek. 


WWE Tag Team Bajnoki címmérkőzés - Fatal 4 Way Elimintaion mérkőzés: Cody Rhodes & Goldust vs. The Real Americans vs. Big Show & Rey Mysterio vs. Ryback & Curtis Axel:
Nyolc remek szupersztár, négy páros a végén pedig egy bajnok. Cody Rhodes és Goldust megküzdöttek azért, hogy Tag Team Bajnokok lehessenek, kérdés, hogy ma ezt meg is tudják-e tartani. A párosok elfoglalják helyüket a ring négy sarkában és kezdődik a kiesés elleni játék. Mivel elimination meccsről van szó, az a csapat, amelyiknek egyik tagját kopogtatják, távozik. A váltásoknál nem csak csapattárs válthat csapattárssal, hanem bárki, aki eléri és megérinti valamelyik ringben lévő küzdő felet, a helyére jöhet, tehát arra is figyelni kell, hogy ellenfélhez ne kerüljenek túl közel. Ryback kerül az elején nehéz helyzetbe, többektől is kap, majd Goldust kopogtatja. Az első kiszálló így a Curtis Axel - Ryback páros. Swagger kemény támadást indított Goldust ellen, majd többször váltott Cesaroval és közösen folytatták, sőt Cesaro a Swingig is eljutott. Kopogtatni azonban nem tudtak az Igazi Amerikaiak, mert a kisebbik Rhodes, Cody megakadályozta. Goldustnak sikerült fordítania és váltott volna testvérével, csakhogy ezt meg épp Swagger hiúsította meg. A ringen kívül is zajlottak az események. Swagger keménykedett Codyval, ezt pedig már Big Show sem tűrhette és átlökte Jacket a barikádon. Cesaro közben lerúgta a ring sarkáról Mysteriot, majd miután Goldust váltott Show-val, az óriással találta szemben magát. Csapatuknak ezek voltak az utolsó pillanatai: Show először Swaggert, majd Cesarot is kiütötte és kopogtatott. Másodikként a Real Americans tagjai hagyták el az arénát. A Tag Team Bajnoki címért most már csak két csapat állt szemben egymással, a két face csapat. Bog Show ismét egy barátjával, Goldusttal került szembe és bár láthatóan nem akarta nagyon bántani, mégiscsak az öv volt a tét. Először egy crossbodyt,majd egy DDT-t kapott Show, a kopogtatásból azonban kirúgott, mint ahogy kirúgott a testvérek közös mozdulata után is. Egy félresikerült Disaster Kick után Mysterio jött Show helyére, aki lendületesebb mozgásával felpörgette az eseményeket. Cody be tudta vinni a Disaster Kicket, a maszkos szupersztár azonban kirúgott, sőt pillanatokkal később a 619-hez készült. Goldust ezt megakadályozta, de csak annyit ért el vele, hogy nem testvére, hanem ő kapta a híres mozdulatot Mysteriotól. Show kikapta a ringből Goldustot, nekicsapta a barikádnak, majd Cody őt lökte a ring sarkának. Még néhány oda-vissza fordítás történt, végül pedig Cody sikeresen vitte be a Cross Rhodes mozdulatot Mysterionak és sikeresen kopogtatott is.
Győztes I.: Goldust
Győztes II.: Cody Rhodes















A mérkőzés után Show a ringbe ment és gratulált a bajnokoknak, majd felsegítette Mysteriot, aki nem állt stabilan a lábán. Goldust arany-fekete fejét Rey maszkjához érintette. Backstage: Egy kis játékreklámnak lehetünk tanúi. A Prime Time Players, a Los Matadores tagjai és Great Khali az új WWE babákat népszerűsítik, majd megjön Vickie Guerrero és Brad Maddox és beszállnak. Hirtelen csak kevés vöröses fény pislákol és megjelenik Kane. Vickie és Maddox leteszi a Brodus és John Cena babákat és távoznak. Kane magára marad a játékokkal, felveszi a Cena bábut és a Brodus bábuval hatalmasat üt rá.


Győztes: R-Truth
Brodus Clay vs. R-Truth:
A meccs előtt láthatjuk, ahogy Brodus hétfőn elintézte a fiatal srácot, Xavier Woods-ot, aki nem mellesleg Truth pártfogoltja. Truth Xavier kíséretében jön be, míg Brodus oldalán természetesen ott van Tensai. Az időközben rosszfiúvá vált Brodus alkatából kifolyólag is fölényben volt és ezt érvényesítette is. Azonban láthattuk, hogy közte, és csapattársa Tensai között nem minden gömbölyű. Olyannyira, hogy ismét többször összeszólalkoztak és Tensai magára hagyta. Brodus a lányokkal is kiabálni kezdett, így Naomi és Cameron is távoztak. A Funkasaurus egyedül maradt. R-Truth ezt a pillanatnyi zavart használta ki: Brodust lerúgta és azonnal kopogtatott.



Ismét láthatjuk Kofi Miz elleni támadását, majd következik a No Disqualification meccs.

Győztes: Kofi Kingston

The Miz vs. Kofi Kingston - No Disqualification mérkőzés:
Ismét presztízsmeccs a két szupersztár között, már a sokadik. Miz és Kofi ellentéte hetek óta tart és ha a mérlegüket nézzük, eddig Miz javára billennek a dolgok. Az év utolsó PPV adásán azonban Kofi Kingston győz, bár a mérkőzés a közönségből azt váltja ki, hogy egyre többször hangzik fel: Unalmas!







Láthatjuk, hogy a fő mérkőzés kellékeként már mindenütt asztalok, székek és létrák vannak, a két bajnoki öv pedig a ring fölött lóg. Előtte azonban még van egy összecsapás.


Győztes: Bray Wyatt
Daniel Bryan vs. Wyatt Family - Handicap meccs:
Bray Wyatt egy ideje arról próbálja meggyőzni Daniel Bryant, hogy csatlakozzon hozzájuk. A közönség nagy kedvence egyelőre erre nem hajlandó és ma mindhárom Wyatt tagot az ellenfelének kapja. Bray kényelmesen hintázik a székében, mintha meg lenne győződve arról, hogy emberei nélküle is sikert aratnak. Rowan és Harper többször is váltanak, Bray pedig elégedett mosollyal szemléli, hogy hogyan osztják Bryant. A közönség biztatja, ő azonban nem képes fölénybe kerülni, épp elég, hogy a kopogtatásokból kirúg. Aztán Bray Wyatt mintha megunná az eredménytelenséget: feláll, megrázza magát és fenyegetően megy Daniel felé. Emberei félreállnak, átengedik az "áldozatot" a főnöknek. Bray azt ordítja, segíteni akar Danielnek, közben pedig támad. Odavágja Bryant, majd hídba hajtja a testét és mint a pók, közelít felé. A közönség kiabálja: "that was creepy", azaz ez ijesztő volt. Jön Harper, majd Rowan, Daniel Bryan pedig még mindig csak tűr. Bray Wyatt felajánlja ismét,hogy csatlakozzon hozzájuk, kezet nyújt neki és azt mondja: Danielnek ez az utolsó esélye. Ő azonban nem fogadja el, inkább támad, de a lendületet Wyatt gyorsan megtöri. Nem tudni, Daniel Bryan honnan veszi az elszántságát, de viszonylag gyorsan ismét összekapja magát és ügyes mozdulatokkal átlendíti Rowant és Harpert a köteleken, így egy az egyben marad Bray Wyattel. Neki is be tud vinni pár mozdulatot, sőt még a ringen kívülieket is ártalmatlanná teszi. Bray fejét rárántja a felső kötélre, majd a sarokra mászik és két lábbal repül Wyatt mellkasába. Már-már olyan, mintha Superman támadt volna fel, de csodák nincsenek. Bray Wyatt nagyobb, erősebb és gonoszabb. Nem hagyja, hogy Daniel elkapja a Yes Lockkal, sőt megfogja, lehel egy halálcsókot a homlokára és lekopogtatja.

A meccs után Bray Wyatt leül, ölébe veszi Daniel Bryan fejét és szinte dajkálja, majd pózolnak kiterített áldozatuk fölött. Egy pár perces felvezetés, promoció az este utolsó mérkőzése előtt, majd érkeznek a Bajnokok.


TLC mérkőzés: WWE Bajnok Randy Orton vs. WWE Nehézsúlyú Világbajnok John Cena az új, Egységesített WWE Bajnoki címért:
Győztes: Randy Orton
Annak ellenére, hogy TLC PPV-ről beszélünk, ez az egyetlen meccs, ahol az adás nevében szereplő kellékek, az asztalok, székek, létrák szerepet kapnak. Nincs kopogtatás, nincs diszkvalifikáció, az lesz a kizárólagos bajnok, aki a ring fölé akasztott öveket leveszi onnan. Bármelyik szupersztár nyer, valóban történelmet fog írni. Érdekes, hogy a közönség reakciója Ortonnál inkább negatív, míg John Cenánál a megszokott vegyes fogadtatás volt. Megszólalt a gong, a történelmi pillanatok elkezdődtek. Azonnal hallani lehetett a Let's Go Cena-Cena Sucks és a You Can't Wrestle bekiabálásokat, Cena pedig azon volt, hogy bizonyítson a kétkedőknek. Támadott, ő volt az, aki elsőként ment a ringen kívülre, hogy némi kelléket is bevigyen. Orton utána ment, hátulról ütötte meg, majd azonnal egy létrát tett a ringbe, hogy mielőbb levehesse az öveket, nem akarta húzni a dolgokat. Persze ez nem ment ilyen könnyen, Cena visszaért, megfogta a létrát és Ortonnak csapta. Nem akart felmászni, asztalt hozott és a ring sarkához állította. Orton védte az AA-t és kiesett ugyan a ringből, de azonnal egy székkel jött vissza. Kemény ütések csattantak John Cena hátán,majd fordult a kocka. Orton ütése elől John elhajolt, a Vipera pedig telibe kapta a székkel a ring sarokvasát. A kezéhez kapott, láthatóan fájt neki. Most Cena támadott a székkel, majd felállított egy asztalt a ring mellett is. Felemelte Ortont, de ő ismét védte a mozdulatot: John Cena a lépcsőnek csapódott és elterült. Randy újabb létrát fogott és megcélozta az öveket. Cena már a létráról húzta vissza. Orton kicsit bekeményített: több ütést és rúgást vitt be fejre és támadta Cena nemrég műtött karját. Egy széket dobott a ringbe, majd az alsó kötél alatt becsúsztatta a létrát. Vesztére: John Cena ezt fogta meg és vágta ellenfele gyomrába. Orton összegörnyedt, Cena mászni kezdett felfelé. Fél útig jutott, mikor a Vipera visszarántotta. Randy összecsukta a létrát, azzal akart támadni, de Cena elmozdult. Ekkor felkapott egy széket és azzal ütötte a világbajnokot, majd a széket a ring sarkához, a két kötél közé feszítette. John Cena is támadásba lendült, ám amikor a Five Knuckle Shuffle jött, Orton fejbe rúgta fölé hajoló ellenfelét, majd nekivágta a sarokba készített széknek. A két szupersztár felváltva került fölénybe és lassan minden ring körül található eszközt bevetettek a győzelem érdekében. Kemény és minden bizonnyal igen fájdalmas mérkőzés volt ez. Orton lebontotta a spanyol kommentátorok asztalát is és Punt Kick-re készült. Cena elmozdult, azonnal fel is kapta Randyt és a szépen letakarított asztalra vágta. A kommentátori állás a földel vált egyenlővé, a romok tetején a mérkőzésvezető vizsgálta Orton állapotát. John Cena a ringben ismét felállította a létrát és Michael Cole szavai szerint pillanatokra volt attól, hogy történelmet írjon. Már fogta az öveket, amikor Orton elvette alóla a létrát, John Cena pedig ott maradt,lógva a ring fölött. Randy egy székkel bírta rá, hogy elengedje azt, ami még nem az övé: a két bajnoki övet. Orton ütötte a székkel, egyik ütésénél azonban Cena nekirohant és a sarokban álló asztalnak lökte, ami el is törött. Orton enyhén vérzett, Cena agonizált. Randy a ringen kívül szedte fel a padló borítását. Megtalálta, amit keresett: egy bilincset húzott elő! Egyik felét a kötélre, másikat Cena karjára kapcsolta. John Cena arcán látszott: megértette és tehetetlen. A Bajnok a közönség közé hajította a bilincs kulcsát, majd egy távolabbi, magasabb létráért ment. John bármennyire is próbálta, képtelen volt kiszabadulni, majd rájött a megoldásra. Lecsavarta a kötelet a sarokvasról és vitte magával fel e létrán, fel Orton után. Leütötte a magasból Ortont, ő azonban elkapta a kötelet, ami mint a köldökzsinór lógott Cenán. Húzta és lerántotta Cenát, a Világbajnok arccal csattant a másik sarokban álló asztalon. Orton már a létra tetején állt. Fogta az öveket, és várt. Aztán feljebb lépett és lassú mozdulattal leakasztotta a két övet.

A történelmi mérkőzés véget ért. Egy Bajnok van, aki egyben a WWE arca is. Randy orton szimbolikusan emelte magasba karjait, mindegyikben egy-egy övvel, amiből hamarosan már csak egyet kell feltartania. John Cenáról leszerelték a bilincset, közben pedig megszólalt Vince McMahon zenéje. A vezetés érkezett, hogy üdvözölje új Világbajnokát, hogy részesei legyenek a történelmi pillanatnak. Stephanie megölelte, Triple H és Vince kezét nyújtotta az egységesített cím első tulajdonosának. John Cena mindezt hitetlenkedve nézte a sarokból..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése