Mindenkinek van egy angyala, egy oltalmazó, aki vigyáz rá. Sosem tudhatjuk, épp milyen alakot ölt, egyszer egy vénemberét, máskor egy kislányét, de ne hagyd, hogy becsapjon a látszat, erősebb ő bármelyik sárkánynál. Mégsem azért kísér, hogy harcoljon helyetted, hanem hogy a színpad széléről a füledbe súgja: hatalmad van az általad teremtett világok felett!

2013. december 21., szombat

Muffin recept Karácsonyra

Mivel mindjárt itt a karácsony, ezért hoztam nektek pár receptet is :)) Kezdjük a muffinokkal, 3 nagyszerű receptet hoztam :D







Pár tudnivaló a muffin készítésről:


  • A muffinformát elég kétharmad részig megtölteni, különben szétfolyik, és nem lesz kupola alakú a teteje.
  • A sütőt melegítsd elő.
  • Az üresen maradt muffinformába mindig tölts vizet.
  • A sütés első 15 percében ne nyisd ki a sütő ajtaját, különben a tészta összeesik.
  • A receptben megadott sütési idő előtt egy-két perccel már végezhetsz tűpróbát; nem mindegyik sütő süt egyformán, valamelyik gyengébb, valamelyik erősebb, típusától és korától függően.
  • A sütés után hagyd a levegőn pihenni a muffint néhány percig, így könnyebben kijön majd a formából.
  • A krém nélküli muffinokat tárold légmentesen záródó dobozban, így sokáig friss marad.
  • A nyers tészta jól fagyasztható: a tésztát töltsd formába, majd tedd a fagyasztóba, amikor megfagyott, vedd ki a formából a fagyos sütit, és a továbbiakban zacskóba átcsomagolva tárold.




Diós-meggyes muffin:

Elkészítési idő: 60 perc

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg dió
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 15 dkg vaj
  • 1 marék magozott meggy
  • 1 teáskanál mézes fűszerkeverék
  • A tetejére: porcukor 

Elkészítés:

A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vajat, a lisztet, a vaníliás cukrot, a sütőport, a diót, a kakaóport, a fűszerkeveréket és a meggyet. Csomómentesre keverjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan beleforgatjuk a masszába. Muffinformába töltjük (ha papír nélkül sütjük, előtte kivajazzuk a formát), és 180 fokon megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük, ha nem ragad a tűre a tészta, akkor elkészült. Porcukorral megszórjuk, karácsonyi formákat is szórhatunk rá tetszés szerint.


Forrás I.: http://www.mindmegette.hu/

Dupla csokis muffin:

Hozzávalók:

  • 300 g liszt,
  • fél kiskanál szódabikarbóna,
  • egy csipetnyi só,
  • 125 g margarin (szoba-hőmérsékletű),
  • 20 dkg cukor,
  • 3 egész tojás,
  • 100 g étcsokoládé,
  • 100 g kefir.

krém:

  • 250 g mascarpone,
  • 100 g puha margarin,
  • 3 kiskanál keserű kakaópor,
  • 3-4 evőkanál porcukor.

Elkészítés:

Először készítsd el a krémet. A puha margarint keverd össze a mascarpone sajttal, ízesítsd 2-3 evőkanál porcukorral és egy-két evőkanál keserű kakaóporral. Tedd be a hűtőszekrénybe néhány órára pihenni.A muffinformákat vajazd ki, majd szórd meg liszttel vagy béleld ki papírkapszulával. A lisztet keverd össze a sütőporral és egy csipetnyi sóval. A cukrot keverd krémesre a tojásokkal. A vajat és az étcsokoládét olvaszd fel mikrosütőben vagy gőz fölött, és keverd el a cukros tojással. Fakanállal forgasd a lisztes keverékhez, és a tésztát kanalazd a muffinformákba. A formákat csak a 2/3 részéig töltsd meg. 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt elkészül. Végezz tűpróbát. Hagyd a muffinokat kihűlni, majd a csokis mascarponekrémet tortadíszítő segítségével nyomd a süti tetejére. Díszítheted kókuszreszelékkel. Fogyasztásig tárold a hűtőben.



Csokoládés-narancsos muffin:

Hozzávalók:

Forrás II.: http://www.nlcafe.hu/
  • 225 g liszt,
  • negyed kiskanál sütőpor,
  • negyed kiskanál szódabikarbóna,
  • 125 g megolvasztott vaj,
  • 15 dkg cukor,
  • 2 tojás,
  • egy narancs leve és reszelt héja,
  • 100 ml joghurt,
  • 100 g csokoládépasztilla.

máz:

  • 100 g étcsokoládé,
  • egy kiskanál olaj

Elkészítés:

Keverd össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Egy másik tálban keverd össze a tojást a cukorral. Öntsd hozzá a megolvasztott vajat, a kefirt, egy narancs levét és reszelt héját. Add hozzá a csokoládépasztillákat, keverd el, és kanalazd a muffinformába. Előmelegített sütőben 25 perc alatt süsd készre. Amikor kihűlt, a tetejét kend meg olvasztott csokoládéval. Ehhez egy kiskanál olaj hozzáadásával mikrohullámú sütőben vagy gőz fölött olvaszd fel az étcsokoládét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése