Mindenkinek van egy angyala, egy oltalmazó, aki vigyáz rá. Sosem tudhatjuk, épp milyen alakot ölt, egyszer egy vénemberét, máskor egy kislányét, de ne hagyd, hogy becsapjon a látszat, erősebb ő bármelyik sárkánynál. Mégsem azért kísér, hogy harcoljon helyetted, hanem hogy a színpad széléről a füledbe súgja: hatalmad van az általad teremtett világok felett!

2013. december 30., hétfő

Michael Schumacher életveszélyben

Forrás: http://m.sporthirado.hu/
Kómába esett a Formula 1-es legenda Michael Schumacher, akinek állapota sürgős beavatkozást igényelt, jelenleg is életveszélyben van - erősítették meg a grenoble-i Központi Egyetemi Kórház (CHU) orvosai. Schumi vasárnap délelőtt szenvedett súlyos fejsérülést Franciaországban síelés közben.
Schumacher a Francia-Alpokban, Méribel közelében csúszott ki egy sípályán, 2700 méteres magasságban. Sziklának csapódott és megütötte a fejét, amelyet sisak védett.
A baleset 11 óra körül történt, percek alatt hegyimentők érkeztek a helyszínre, ekkor még nem veszítette el eszméletét. Egy közeli kórházba, Moutiers-be (11:53), majd Grenoble-ba (kb. 12:45) szállították mentőhelikopterrel.
Állapota a korábbi információkal ellentétben ekkor már nem volt stabil. Mint arról Jean-Marc Grenier intézetigazgató késő este beszámolt, a grenoble-i CHU kórházba koponyatraumával és kómával érkezett, azonnali műtétet kellett végrehajtani rajta.
Hivatalos információ nincs arról, hogy jelenleg is kómában van-e, azt azonban megerősítették, hogy állapota kritikus, vagyis jelenleg is életveszélyben van.
Hétfő 11 órától rendeznek sajtótájékoztatót a helyszínen, addig csak a pilóta menedzsmentje - amely folyamatosan kapcsolatban áll az orvosi stábbal -  adhat híreket Schumacher állapotáról.
Az F1 történetének legeredményesebb versenyzője tavaly vonult vissza. A feleségével és két gyermekével Svájcban élő Schumacher pályafutása során 91 futamon diadalmaskodott, vb-címeit a Benettonnal és a Ferrarival nyerte.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése