Mindenkinek van egy angyala, egy oltalmazó, aki vigyáz rá. Sosem tudhatjuk, épp milyen alakot ölt, egyszer egy vénemberét, máskor egy kislányét, de ne hagyd, hogy becsapjon a látszat, erősebb ő bármelyik sárkánynál. Mégsem azért kísér, hogy harcoljon helyetted, hanem hogy a színpad széléről a füledbe súgja: hatalmad van az általad teremtett világok felett!

2012. december 4., kedd

Szerves összetevők a Marson

A NASA megcáfolta korábbi cáfolatát: a Curiosity marsjáró szerves anyagok összetevőinek nyomaira bukkant.
Szerves anyagot találtak (hétfő 21:00): A NASA magyar idő szerint este 6 órától hivatalos sajtótájékoztatón jelentette be a hetek óta titkolt eredményt: az augusztusban landolt Curiosity marsjáró felszíni anyagokat vizsgáló SAM nevű eszköze szerves anyagok nyomaira bukkant.
A bejelentés nagy meglepetést okozott, hiszen korábban a NASA hivatalosan cáfolta az erről szóló találgatásokat. A víz jelenléte a Marson már ismert tény, ugyanakkor a műszer feltételezhetően oxigént és klór-perklorátot is talált. Ez utóbbi anyag melegítés hatására más klórtartalmú vegyületekkel metánt hoz létre, mely már szerves anyag. A vegyületben szereplő szén lehetséges, hogy a marsjárón érkezett a Földről, de a klór minden kétséget kizáróan marsi eredetű.A felfedezésből még nem következtethetünk a marsi életre, ugyanakkor jelenlegi ismereteink szerint a talált vegyületek szükséges feltételei az élet létrejöttének.
Forrás: www.idokep.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése