Mindenkinek van egy angyala, egy oltalmazó, aki vigyáz rá. Sosem tudhatjuk, épp milyen alakot ölt, egyszer egy vénemberét, máskor egy kislányét, de ne hagyd, hogy becsapjon a látszat, erősebb ő bármelyik sárkánynál. Mégsem azért kísér, hogy harcoljon helyetted, hanem hogy a színpad széléről a füledbe súgja: hatalmad van az általad teremtett világok felett!

2011. szeptember 10., szombat

The Pillars of the Earth - A katedrális

Ő William :))
ÚÚ ez olyan jó film*-* nézzétek meg! :D 4 részes.xd az első két rész már lement a TV2-őn de a másik 2 része az majd  most csütörtökön és a köv. csütörtökön lesz :DD de téll jó, nézzétek meg!><
A történet:
Ken Follett azonos című regénye alapján! A fiatal János önkéntelenül is belekeveredik I. Henrik örökösének, Vilmosnak az ellenségei által megrendezett hajótörésébe, s mivel az összeesküvés részleteiről és szereplőiről meglehetősen sokat tud, a lázadók egy megrendezett perben akasztás általi halálra ítélik. Fiatal várandós felesége, Ilona kétségbeesésében az ítélet végrehajtásakor megátkozza ártatlan férjének gyilkosait. Miközben Ilona fia, Jankó felnő, az események is felgyorsulnak, s az egymással bonyolult viszonyban lévő szereplők sokasága lép a színtérre, akik mind részesei lesznek az egymást követő szerelmi és politikai manipulációknak, valamint az összeesküvésekkel és merényletekkel fűszerezett nagyobbnál nagyobb gaztetteknek. A Kingsbride-i katedrális építése körüli bonyodalmak pedig csak ürügyül szolgálnak a szerző számára, hogy az ódon kolostorok, várak, piszkos falvak és épülő városok falai között zajló szerteágazó történet amúgy is bonyolult szálait, még jobban összekuszálja.
Főszereplők: 
Rufus Sewell- Tamás az építőmester
Ian McShane- Waleran
Donald Sutherland - Bartholomew

Matthew MacFadyen- Fülöp perjel
Hayley Atwell - Aliena
Sarah Parish - Regan Hamleigh
Eddie Redmayne - Jankó
Natalia Wörner - Ilona 
David Oakes - William Hamleigh
Alison Pill - Maud
Götz Otto - Walter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése