Mindenkinek van egy angyala, egy oltalmazó, aki vigyáz rá. Sosem tudhatjuk, épp milyen alakot ölt, egyszer egy vénemberét, máskor egy kislányét, de ne hagyd, hogy becsapjon a látszat, erősebb ő bármelyik sárkánynál. Mégsem azért kísér, hogy harcoljon helyetted, hanem hogy a színpad széléről a füledbe súgja: hatalmad van az általad teremtett világok felett!

2012. január 18., szerda

Mekkora meccs:D Survivor Series WWE:D♥

Madison Square Garden, New York, 2011. november 20
Ez a Survivor Series 25. évfordulós adása. A meghirdetett mérkőzések előtt dark meccsen Santino Marella legyőzte Jinder Mahalt, majd jöttek a várva várt események. Az arénába a RAW ideiglenesen megbízott general managere, John Laurinaitis lépett elsőként és üdvözölte a közönséget. Elmondta, hogy a mostani évforduló neki is fontos, hisz ez a ő 10. évfordulója is egyben. Sok beszédre nem volt ideje, máris kezdődtek a mérkőzések. Elsőként az Amerikai Bajnoki Címet John Morrison próbálta elhódítani Dolph Zigglertől.



Győztes: Dolph Ziggler
Amerikai Bajnoki Cím: Dolph Ziggler vs. John Morrison:
A népszerű, ám szerepe szerint az utóbbi időben nem sikeres pankrátor Dolph Ziggler ellen lépett a kötelek közé. Zigglert természetesen Vickie Guerrero kísérte. Ez volt az a mérkőzés, amit Zack Ryder szeretett volna megkapni, a közönség is folyamatosan azt skandálta, hogy Rydert akarják! Morrison és Ziggler látványos, ügyes pankrációt mutatott be, nehéz volt eldönteni, ki kerül ki győztesen. Mindketten többször próbáltak kopogtatni és mindketten többször ki is rúgtak. Amikor Morrison már közel állt a győzelemhez, Vickie beakasztotta Ziggler lábát a kötélbe, amiért elküldték a ring mellől. Úgy tűnt, az öv gazdát cserél, azonban a Starhip Painnél Ziggler felemelte a lábát és azonnal fordított. Az Egyesült Államok Bajnoka továbbra is Dolph Ziggler.

 

 A meccs után Dolph Ziggler vette magához a szót és elmondja, hogy az emberek azt hiszik, ő csak kérkedik, pedig ez nem kérkedés, tényleg remek pankrátor. A közönség továbbra is Rydert akarja, Ziggler azonban közli, hogy Zack Ryder nincs ma a helyszínen. Vagy mégis?  Felhangzik a Woo, Woo, Woo és megérkezik Zack, akit Ziggler azonnal le is támad, majd a címvédő bajnok kerül a földre.


Győztes: Beth Phoenix

Díva Bajnoki Cím Lumberjill meccs - Eve Torres vs Beth Phoenix:
A lányokat a ring szélén társaik figyelik és elképzelhetjük mi vár arra, aki a ringen kívülre kerül... Először Beth-et penderítik vissza a többiek a kötelek közé, majd Natalia próbálja letámadni a ring szélén egyensúlyozó Evet. A mérkőzés győztese és a WWE Díva Bajnoka a végén Beth Phoenix lett egy korántsem megszokott, óriási Glam Slammel.





A lányok meccse után a napokon belül megjelenő WWE'12 játék reklámját láthatjuk, majd a kulisszák mögé nézünk, ahol CM Punkhoz lép oda David Otunga. Otunga azt mondja, hogy üzenetet hozott Punknak John Laurinaitistől, miszerint bocsánatot kell kérnie Michael Cole-tól a RAW-n történtek miatt. Punk közli, hogy respektálja Mr. Laurinaitis kérését és elgondolkozik rajta, miután elverte Del Riot és ő lesz a WWE új bajnoka. Benézünk a másik helyszínre is, ahol The Rock áll mikrofonnal a kezében és arról beszél, hogy 1977-ben gyermekként nézte, ahogy a Madosin Square Gardenben a nagyapja birkózik a WWE címért, majd hét évvel később az öltözőkben találkozott André The Giant-tel és figyelte, ahogy az apja versenyez. Ezen a helyen debütált ő maga is 1996-ban és azon a Survivor Series éjszakán itt, ezen a helyen ő lett a nép bajnoka.  Végül hét év elteltével ismét a kötelek közé lép és ezt ismét itt, ezen a helyen teszi meg. The Rock visszatért New Yorkba!  Mizről és R-Truthról beszél, majd John Cenát, tag team partnerét említi. Cena nevére a tömeg fújolni kezd... Elmondja Rock, hogy nem egyedül jött, magával hozta a rajongókat is.
Rock a New York, New york című dal részletét énekli, a közönség pedig imádja őt.


Team Barrett vs. Team Orton Survivor Series 5on5 mérkőzés:
Ez a meccs Survivor Series estéjének hagyományos Elimination meccse következik. Wade Barrett oldalán Jack Swagger, Hunico, Cody Rhodes és Dolph Ziggler érkezik. Doph a sérült Christian helyére került be. Orton mellett Sheamus, Sin Cara, Kofi Kingston és Mason Ryan sorakozik fel. Nem tartott sokáig, hogy az Orton csapat előnyhöz jusson és Randy kiossza az első RKO-t Zigglernek. A kopogtatás is sikerült, így Dolphnak el kellett hagynia helyszínt, Barrették négy főre fogyatkoztak. A következő veszteség az Orton csapatot érte, Sin Cara lába megsérült és nem tudta folytatni a mérkőzést. (Mint azóta kiderült, Sin Cara a sérülése miatt akár 6-9 hónapot is kihagyhat!) Harmadiknak meglepetésre Cody Rhodes kopogtatta a bivalyerős Mason Ryant, majd Wade Berrett küldte végleg padlóra Kofit. Orton és Sheamus ketten maradtak Barrettel, Hunicoval, Codyval és Swaggerrel szemben... A meglepetés most jött: Sheamus a mérkőzésvezető többszöri figyelmeztetése ellenére sem hagyta abba Swagger gyötrését, ezért diszkvalifikálták. Randy Orton feladata az volt, hogy egyedül nézzen szembe négy ellenfelével. Orton megtette mindazt, ami tőle tellett és elsőként Jack Swaggert kopogtatta. Amit a Viperának ezek után Cody Rhodestól kellett elszenvednie, nem volt egyszerű, ám felülkerekedett, de nem Codyt, hanem Hunicot kopogtatta. Hunico után szinte azonnal megkapta az RKO-t Cody is, Barrett azonban kihasználva a helyzetet padlóra küldte a WWE csúcsragadozóját és ezzel csapatának megnyerte a mérkőzést. A győztes tehát a Team Barrett. Ezen a meccsen bárkinek is szurkoltunk, el kell ismerni, hogy remek csatákat láthattunk és eredménytől függetlenül látványos, kemény mérkőzést produkáltak a sztárok.



Győztesek: Team Barret (alsó sor) - Jack Swagger, Dolph Ziggler, Wade Barrett, Cody Rhodes, Hunico



A hátsó részben az ismét csak epizódszerepet kapó Bella ikrek Alberto Del Rioval beszélnek, amikor John Laurinaitis lép oda hozzájuk. A RAW GM változatlanul azt hiszi, hogy a mai esti cím mérkőzésnek még súlyos következményei lehetnek. Del Rio elmondja, hogy Mexikóban járt és ma este egész Mexikóváros a háta mögött áll képletesen, így lehetetlen, hogy veszítsen valakivel, aki olyan, mint egy Wall Streeten alvó hajléktalan. Már meg sem lepődünk azon, hogy Laurinaitis ismét a telefonjáért nyúl...


 

Győztes: Big Show
Nehézsúlyú Világbajnoki cím - Big Show vs. Mark Henry:
Mark Henry többször is mintha tanácstalannal tűnt volna, kerülgette a ringet és Showt, mint macska a forró kását. Amikor sikerült támadásba lendülnie és pozícióba kerülnie, érthetően Big Show korábban sérült lábát támadta. Amikor lebontották a barikádot, Big Showra nyolcig rászámoltak, de sikerült talpra állnia és visszajutnia a ringbe. Henry folytatta a nyomást, Show azonban magára talált és keményen lerúgta, majd a sarokból, a kötelek tetejéről ugrott ellenfelére. Már már csoda, hogy Henry ebből a kopogtatásból kettőnél kiszabadult! A Világ Legerősebb Emberének nem volt már más fegyvere, öv alatti rúgást vitt be Big Shownak, ami miatt diszkvalifikálták is. Big Show tehát diszkvalifikációval megnyerte a Survivor Series mérkőzést, de nem nyerhette meg a WWE Nehézsúlyú Bajnoki övét, ugyanis azt kizárással megszerezni nem lehet. A WWE Nehézsúlyú Bajnoka továbbra is Mark Henry. Henry nem érte be ennyivel, a meccs lefújása után Showra támadt és ismét megpróbálta a Hall of Painbe, azaz a Fájdalom Csarnokába juttatni. A fagyi azonban visszanyalt, Show kimozdult, Henry saját mozdulatának áldozata lett és el kellett viselnie azt a fájdalmat, amit ő szánt ellenfelének. Mark Henry megismerte a fájdalom csarnokát.

Matt Striker és Wade Barrett a Tag Team meccsről beszélne, Barrett épp azt ecseteli, hogy a "Barrett Barrage" megállíthatatlan és ő lesz az első angol WWE Nehézsúlyú Világbajnok, amikor The Miz és R-Truth megjelenik. - Tényleg? - kérdezi Miz. Nehezményezik, hogy mindenről szó esik, a Hall of Painről, a legkarizmatikusabb Tag Teamről, amit Cena és Rock alkot, holott ott vannak ők is. Barrett undorral vonul el, ők ketten pedig tovább folytatják a szar dolgok, emberek és események felsorolását.






Győztes: CM Punk
WWE Bajnoki Cím meccs: CM Punk vs Alberto Del Rio:
Ricardo Rodriguez jön ki először, hogy bevezesse a címvédőt, a WWE jelenlegi bajnokát, Alberto Del Riot, aki nem épp az időjárásnak megfelelően választott ma estére autót: egy piros Aston Martin kabrióban érkezik. Az esemény rangjához méltóan CM Punknak is személyes ringmestere van, aki nem más, mint a WWE Hall of Famer Howard Finkel! Punkot hatalmas szeretettel fogadja a közönség, a kihívó szupersztár megöleli Finket. Alberto Del Rionak tán rossz előérzete van, de elég savanyú képpel nézi ellenfelét... A tömeg először fagyit akar, utalva ezzel CM punk korábbi kikötésére, hogy jégkrémmel is reklámozzák, majd Punk nevét skandálják. Del Rio szemmel láthatóan dühös, dühből megy neki ellenfelének, CM Punk viszont bajnok akar lenni. Nem gyenge meccs volt, mindketten szereztek kemény pillanatokat ellenfelüknek, a végén azonban CM Punknak sikerült felülkerekednie ellenfelén. A Second City Survivort ezúttal senki nem akadályozhatta meg abban, hogy feladassa a mérkőzést Alberto Del Rioval és elhódítsa a WWE Bajnoki címet. A WWE Új bajnokot avatott, CM Punk pedig a közönséggel, rajongóival együtt ünnepelte győzelmét.

 

Nagy kérdés, hogy eközben mit csinált John Laurinaitis a színfalak mögött, de szinte biztos, hogy Punk győzelme miatt mélyülnek a barázdák a homlokán. A meccs után láthatjuk a Stone Cold Steve Austinról megjelenő DVD reklámját és azt, hogy Punk bajnoki övének a kommentátorok közül Michael Cole nem annyira örül. Az este főmérkőzése, a rendkívüli tag team meccs következik. Hetek óta halljuk, hogy a történelem legkarizmatikusabb csapata állt össze a Survivor Series 2011-re, ez pedig a John Cena-The Rock páros. A páros, ami eddig soha nem volt és ami többet nem lesz. Egymás mellett két ember, akik 2012-ben a WrestleMania XXVIII-on egymással szemben állnak majd. Hogy működnek csapatként? Mit tartogatnak a közönségnek, na és mit tartogatnak az Awesome Truth-nak?

The Miz és R-Truth vs. The Rock és John Cena:
Miz és R-Truth érkezik először, mint azt már párosuktól megszokhattuk, közösen rappelnek. Ahogy a zenéjük elhallgat, a közönségből fel-felzúg a "Cena Sucks", a szupersztár fogadtatása pedig igencsak vegyes. Utolsónak érkezik The Rock, és a hangzavar is egyértelműen igazolja, hogy a WWE óriásit húzott a sztár visszahozásával, megőrülnek érte.  Miz és R-Truth bármennyire jó pankrátorok és bármennyire jó formában vannak is, igen kemény feladat lesz a Team Brint It-tel szemben helytállniuk. A majd negyven éves Rock most is remek formában van és még arra is jut ideje, hogy finoman, de éreztesse Cenával, ki is most itt az igazi szupersztár. Miz és Truth mintha azt tervezte volna el, hogy Cenát kikészítve mielőbb döntésre viszik a dolgot, Cena azonban mint tudjuk, nem az a fajta, ki könnyen meghátrál és könnyen feladja. Sokáig nem tudott Rockkal váltani, és többször megpróbálták lekopogtatni, de sikertelenül. Rock egy ideig már-már közönyösen nézte, ahogy társát verik, aztán egyre jobban látszott rajta a türelmetlenség. Cena végül összekapta magát, szép mozdulattal fordított Mizzel szemben, majd keményen a padlóra küldte Truth-ot. A WWE két "rosszfiúját" azonban ugyancsak nem a feladós fajtából faragták és míg Miz Cenával küzdött a ringben, Truth Rockot támadta a köteleken kívül. Amikor Cena és Rock között sikerült a váltás, The Rock megmutatta az Awesome Truth-nak, hogy ki a főnök a ringben. Miz megismerte a People's Elbow-t, Rock pedig kopogtatott. A győztesek: The Rock és John Cena, azaz a Team Bring It.

A mérkőzés után Cena távolabbról tapsolta meg társát, jövő évi ellenfelét. A feszültség azonnal vibrálni kezdett közöttük. Rock leintette a zenét és Cenát a ringbe hívta. New York gyűlölte John Cenát és New York imádta, amikor John Cena megkapta a Rock Bottom-ot... A Survivor Series utolsó pillanatai ismét több kérdést hagytak nyitva. Érdekes RAW adásra számíthatunk és egyértelműen látszik, hogy a WWE forgatókönyv írói már most keményen rákoncentráltak az áprilisi WrestleMania eseményeire.
Győztes I.: John Cena
Győztes II.: The Rock














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése