Mindenkinek van egy angyala, egy oltalmazó, aki vigyáz rá. Sosem tudhatjuk, épp milyen alakot ölt, egyszer egy vénemberét, máskor egy kislányét, de ne hagyd, hogy becsapjon a látszat, erősebb ő bármelyik sárkánynál. Mégsem azért kísér, hogy harcoljon helyetted, hanem hogy a színpad széléről a füledbe súgja: hatalmad van az általad teremtett világok felett!

2013. február 23., szombat

Tavaszi tippek :D

Hamarosan itt a tavasz, ezért összegyűjtöttem nektek pár hasznos tippet különböző oldalakról (amiknek a linkjeit majd a képek alatt láthatjátok), hogy még szebbé tegyük ezt az alapból szép évszakot :D

http://www.fit-on-net.hu/
Életmód
Bár sokan a karácsonyi habzsolás után januárban kezdenek el diétázni, méregteleníteni vagy sportolni -  a tavasz az ideális évszak arra, hogy az egészséges életmód alapszabályait könnyen be tudjuk tartani. A szervezetünk a természettel párhuzamos megújul, és egy egészségtudatos étrenddel, rendszeres mozgással, figyelmes testápolással ezt a természetes folyamatot kimondottan elősegíthetjük. Érdemes alapos tavaszi méregtelenítést tartani  – akár 1 vagy 3 napos, akár a hosszabb 1 hetes vagy 1 hónapos programok kitűnő hatást érnek el. A húsvéti böjt nem hiába évezredes hagyománya a kereszténységnek! Ne csupán belül, de kívül is ápoljuk a testünket! Irány mozogni! Ha nem akarsz edzőteremben izzadni, akkor vegyél meg otthonra egy fitnesz kazettát és hetente 3 alkalommal csináld végig. Ha szeretsz futni, akkor a tavaszi estéken 20 perc kocogással is rengeteg kalóriát égethetsz el! Vagy hívd át a barátaidat és tollasozzatok a kertben délután!

Ételek
http://www.tutitippek.hu/
Az egészséges táplálkozás alapköve a sok friss zöldség és gyümölcs fogyasztása. A téli laktató ételek után jól esik a friss tavaszi alapanyagokból készült változatos és egészséges étel. Sok szuper étel főszezonja a tavasz, ajánlatos a rendszeres fogyasztásuk, továbbá érdemes a kamrát is feltölteni tavaszias alapanyagokkal – még ha ezek nem is frissek. Tavasz végén már sokszor jó az idő a grillezésre,  így érdemes a grillsütőt előkészíteni a szezonra. Ha az idő nem engedi a szabadban való sütést-főzést, a hosszú esték és a napfényes hétvégék remek vendégváró alkalmak lehetnek, akár egy névnapi partiról akár egy családi ebédről legyen szó.  Manapság egyre népszerűbb a konyhakert, de ha nem tehetjük meg a konyhánk teljes ellátását – zöld fűszerek termesztése akár az ablakpárkányon is megvalósítható. Hamarosan egyre többféle zöldség és gyümölcs lesz a boltok polcain, használd ki! Egyél sok salátát – így meglesz a szükséges vitaminbeviteled és nem is rakódnak a plusz kilók. Ha délután megéhezel, akkor a jó kis sajtos meleg szendvics helyett egyél egy almát és pár szem olajos magvat, hiszen ezek tele vannak rostokkal, táplálják a bőrödet és a hajad is szebben fénylik majd tőlük. Ha azok közé tartozol, akinek pattanásos lesz a bőre a szotyolától, tökmagtól és társaiktól, abban az esetben a gyümölcshöz inkább natúr joghurtot válassz és egy kis zabpelyhet


Otthon – Háztartás
A természet kétségtelenül újjávarázsolódik tavasszal. Nem csupán a lelkünk templomát érdemes ilyenkor megtisztítani, de a közvetlen környezetünket is – legyen az egy tavaszi nagytakarítás, tisztasági festés vagy lakás felújítás, lehetőleg természetes módon. Természetes otthon>>. Ilyenkor aktuális a téli ruhák elpakolása, esetleg szortírozása, tisztíttatása is. Az otthonunkat újjávarázsolhatjuk néhány egyszerű tavaszi dekorációval – ez nem kerül se sok pénzbe, se sok energiába, csupán egy pici kreatív kézműveskedésbe, kézimunkába vagy átrendezésbe. A dekorációs elemek többségét a természet biztosíthatja, míg egyszerű saját készítésű díszekkel egyedi hangulatot tudunk teremteni. Természetesen a tavasz a lakásvásárlás-eladás főszezonja is. A tavasz egyben a kerti munkák kezdetét is jelenti, már akinek van kertje, akinek nincs, kedvére csinosíthatja teraszát tavaszi virágültetéssel.

Család
Az egyre jobb idő és egyre hosszabb nappalok kitűnő alkalmat nyújtanak szabadtéri családi programokhoz. Ha az idő engedi, menjünk kirándulni (lásd tavaszi kirándulások), vagy legalább a parkba néhány órára -  a lényeg, hogy legyünk  és mozogjunk sokat közösen a friss levegőn. A szabadtéri programok csúcspontja lehet egy piknik vagy gyerekzsúr is!   Akinek van kertje, bizonyára már készül a kertészkedés szezonjára is – ez is remek családi program lehet. Azonban ne feledjünk megfelelően védekezni az egyre erősödő napsugárzás ellen! Mikor összeszedi az egész családot, és fáradtan hazaér, ne feledje, a testi jólét mellett nagyon fontos a lélek is. Töltsön naponta legalább 1 órát a gyerekekkel, a férjével, csak beszélgetéssel. A legjobb erre az a közös vacsora. Még egy fontos dolog, amit mindenképpen szem előtt kell tartania: a szülő nagymértékben meghatározza a gyerekeinek étkezési és életmódbeli szokásait. Segítsen nekik, hogy egészséges, sportos, kiegyensúlyozott felnőttek legyenek! Ne feledkezzünk meg házastársunk egészségéről sem, terítsünk vacsorához könnyű, fehérje dús, zsír és szénhidrátmentes ételekből.

Ünnepek
A tavasz legfontosabb ünnepe a húsvét. Már hetekkel korábban készülődünk  étellel, itallal, nem beszélve a húsvéti nagytakarításról! A húsvéti tojásfestés és locsolkodás a gyerek számára különös élmény, de felnőttek többsége is örömmel veszt részt az előkészületekben. A húsvéti tippek sorozatunkban rengeteg tippet, ötletet lehet találni dekorációhoz, ételekhez, ajándékokhoz, kézművesedéshez stb. Bár a húsvéti ünneplés kap tavasszal központi szerepet, ne feledkezzünk meg a nemzetközi nőnapról (március 8), a munka ünnepéről (május 1) és az anyák napjáról (május első vasárnapja) sem.







Öltözködés
http://www.tinivagyok.hu/
Trench coat, vagyis ballonkabát! Mindenki örömére lassacskán elérkezik hozzánk is a tavasz – itt az ideje a ballonkabát beszerzésének! Az egyik legpraktikusabb viselet, nagyon sokféle változata ismert, bárki be tud szerezni egyet a pénztárcájához mérten. Aki az időtlen eleganciára vágyik, és nem sajnál több százezer forintot egy kabátra, az mindenképpen a Burburry-ben találhatja meg álmai darabját. De ha akad valaki közülünk, aki ezt nem engedheti meg magának, neki a Zara, a Mango vagy a H&M polcain biztosan akad egy tökéletes darab – fiúknak és lányoknak egyaránt.  Akármennyire is érzitek a meleget, még tartsátok a balerinacipőket a szekrényben! Ha kora délután hétágra süt a nap, attól még a talaj nincs felmelegedve és, mint tudjátok, lábról a legkönnyebb megfázni. Ha indulás előtt kinéztek az ablakon és a fű le van fagyva, akkor felejtsétek el a balerinacipőt. Úgyis itt lesz az egész igazi tavasz, nyár és kora ősz, hogy mindenki megcsodálhassa az ízléseteket. Változtass! Úgy érzed, hogy a stílusod alapján be vagy skatulyázva? Akkor variálj, lepd meg a környezeted – és saját magadat is! Ha mindenki egy farmeros-tornacipős-lófarkas-hátizsákos lánynak tart, akkor a következő napon dobd a copfot, vegyél fel egy csinosabb felsőt (vagy akár egy sima fehér topot) sok szép kiegészítővel, szerezz be egy kiskabátot és balerinacipőt – voilá, máris egy új oldaladról mutatkozhatsz be :) Esetleg állandóan nadrágot hordasz? Ne félj a szoknyától, hiszen az a férfiak egyik kedvenc ruhadarabja a nőkön. Ha alacsony vagy és rövidek a lábaid és ezért nem mersz szoknyát venni, azon könnyen segíthetünk! Válassz miniszoknyát (hiszen a hosszú szoknya csak még jobban összenyomja az alakod!) és dobd fel egy magas sarkú cipővel vagy egy szép szandállal. Ha a lábad vastagabb egy picit a kelleténél, akkor viselj fekete leggings-t valamint magas sarkút és nagyon csinos leszel! Légy bátor, nem fogod megbánni!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése