Mindenkinek van egy angyala, egy oltalmazó, aki vigyáz rá. Sosem tudhatjuk, épp milyen alakot ölt, egyszer egy vénemberét, máskor egy kislányét, de ne hagyd, hogy becsapjon a látszat, erősebb ő bármelyik sárkánynál. Mégsem azért kísér, hogy harcoljon helyetted, hanem hogy a színpad széléről a füledbe súgja: hatalmad van az általad teremtett világok felett!

2013. június 6., csütörtök

Elpostázott ebpiszok


Kutyapiszokfutárok álltak szolgálatba egy spanyol városban. Azoknak visznek küldeményeket, akik nem szedik fel ebük után közterületen azok emésztési végtermékét. A csomagon tartalomként "Elveszett tulajdon" felirat áll. Az újítást a Madridtól 30 kilométerre lévő Brunete település vezette be az utcák tisztaságáért. A megvalósításhoz tettenérésre van szükség és körmönfont beszélgetésre. Húsz önkéntes járja az utcákat kutyák hanyag gazdáira vadászva. Ha meglátják, hogy hátrahagyja a piszkot, odalépnek hozzá, és barátságos beszélgetést kezdeményeznek a kutyát dicsérőn. Megtudakolják az eb nevét, fajtáját - ha az nem szembetűnő -, majd pedig felszedik az ebpiszkot. A városházán azután azonosítják a kutya gazdáját az ebnyilvántartás alapján. A kutya piszkát a város címerével ékesített dobozba teszik, a futár pedig kézbesíti a küldeményt. A várost 10 ezren lakják. A februári premierhét alatt 147-szer vitt futár ebtulajdonosnak kutyapiszkot. 

Forrás: Délvilág

1 megjegyzés:

  1. You should check out my blog, http://picturesofdogdoodoo.blogspot.com, our facebook page (http://wwwfacebook.com/picturesofdogdoodoo), and join the community! I'd love to see some of the information and literature from where you are!

    VálaszTörlés