Mindenkinek van egy angyala, egy oltalmazó, aki vigyáz rá. Sosem tudhatjuk, épp milyen alakot ölt, egyszer egy vénemberét, máskor egy kislányét, de ne hagyd, hogy becsapjon a látszat, erősebb ő bármelyik sárkánynál. Mégsem azért kísér, hogy harcoljon helyetted, hanem hogy a színpad széléről a füledbe súgja: hatalmad van az általad teremtett világok felett!

2013. június 19., szerda

Mekkora meccs :D Payback WWE :D♥

Chicago, 2013.06.16. 
Legelőször felcsendült a Hollywood Undead - Another Way Out című szerzeménye. Nagy elvárásaink lehetnek ezzel a vadonatúj PPV eseménnyel kapcsolatosan, hiszen a WWE történelme során most fogják ezt az adást először megrendezni. A bejelentett mérkőzések alapján is egy pörgős és izgalmakkal teli show-ra számíthattunk, aminek a főeseményén láthatjuk majd a WWE legritkább mérkőzéstípusát, a Three Stages of Hell csatát.


Győztes: Sheamus
Payback Kick-Off:
Nem is vesztegeti a szervezet az időt, egyből érkezik a ring felé Damien Sandow, közben pedig egy ring feletti kis boxból Josh Matthews üdvözöl mindenkit, és látjuk, hogy Big Show, R-Truth és Cody Rhodes részvételével fogja végigkövetni a Kick-Off eseményeit. Mielőtt még elindulna a harc láthatjuk, hogy mi is történt két héttel ezelőtt a SmackDown-on, amikor Sandow egy kisebb sakkjátszmára hívta kis Sheamus-t. A Kelta az agya helyett inkább a csizmáját használta és egy nagy Brouge Kick-kel földre küldte a monitort. Ezt Damien nehezen viselte és keményen nekiesett az Írnek. Magában a harcban kissé tapogatózva indultak be a pankrátorok, ám nem kellett soká várnunk, hogy szép dobásokat és fordításokat láthassunk. Ahhoz képest, hogy Sandow-tól a rajongók nem vártak sokat, nagyon jól teljesített és komoly ellenfelévé vált a Great White-nak. (A csatát félbeszelte a Payback reklám, amiben megmutatták nekünk, hogy a mai show-ban láthatjuk azt a bizonyos főmérkőzést, valamint sok más izgalmasnak ígérkező harcot). Végül Sheamus bevitte egymás után az Irish Curse nevű backbreaker-jét, majd a sarokba hátrált és készen állt arra, hogy kiossza a finisherjét. Amikor Damien felé fordult levágott neki egy Brouge Kick-et, aztán lekopogtatta. Sheamus győzelmével záródott a Kick-Off. 
Azután ismét megtekinthetjük Cena és Ryback előző összecsapását, aminek végezetül nem lett győztese, csak két vesztese. Hiszen a bejárat melletti függönybe belevágta a bestia John-t, amit követően mindketten orvosi segítségre szorultak. Ezért a RAW-n John kihirdette, hogy a Payback-en ismét szembe fog nézni Ryback-el egy Three Stages of Hell csatában. Itt harcolni fognak egy Lumberjack, egy Tables, végül egy Ambulance mérkőzésen. Végül az lesz a győztes és a WWE Bajnok, aki a három mérkőzésből kettőt megnyer. Miután kaptunk egy kis ízelítőt a Payback-ből és láttunk összefoglalókat az adás főeseményéről, itt az ideje, hogy elindulhasson a PPV. Nem is kell várnunk tovább, egyből következik Lilian Garcia, aki bejelenti az első csatát. 
Győztes: Curtis Axel
Interkontinentális Bajnoki címmérkőzés - Triple Threat meccs: The Miz vs. Curtis Axel vs. Wade Barrett:
A Szupersztárok bevonulása után egyből megszólal a gong, de mintha egyik pankrátor sem tudná, kit kéne megtámadnia. A kissé türelmetlen Miz támad elsőként, nekiesik felváltva mindkét ellenfelének. Curtis-t kivágja a szorítóból, Barrett-et pedig kopogtatásba fogja, de nem nagy meglepetésre a Bajnok könnyedén kirúg. Míg Miz és Wade a ringben harcoltak Axel csak a mentorja mellől figyelte az eseményeket és nem igazán tudta, hogy mikor érné meg neki belépni a kötelek közé. Végül Curtis mégis bekúszott a csata mezejére, ahonnan eltüntette Barrett-et és keményen támadta a másik kihívót. A hosszas Axel irányítás után megjelent a nem túl jó állapotban lévő Barrett, akinek nem volt szerencséje, ugyanis érkezett Miz és bevitte a Comeback-jét és valósággal sziporkázva bánt el ellenfeleivel. Ahogy pörögtek az események megjelent az első finisher, ami a Skull Crushing Finale volt, ám ez után nem tudott kopogtatni. Végül Miz képes volt értékesíteni a Figure 4 LogLock-ot, Wade nem adta fel, viszont Axel ezt a pillanatnyi helyzetet kihasználta. Ráfeküdt a Bajnokra, akit éppen a face karakter Miz szorított. A játékvezető hármat ütött, ami után Curtis győzelmet aratott. Ez az új "Paul Heyman srác" nagyon nagy sikert futhat még be a későbbiekben, hiszen ez volt a legelső PPV eseménye és egyből Interkontinentális Bajnoknak koronázhatta magát. Miz megdöbbenve nézte, ahogy a feladatási mozdulatát kihasználva Axel gyakorlatilag ellopta az orra elől a dicsőséget.

A backstage-ben Curtis és Paul ünnepelnek, ám szembe kerülnek Triple H-el, aki komoly tekintettel bámulja az újdonsült Bajnokot. Majd megjelenik a Chairman, aki áhítattal mondja, hogy a RAW-n megrendezik az Axel vs. HHH csatát, amire a COO egyszerűen nemmel válaszol.


Díva Bajnoki címmérkőzés: Kaitlyn vs. AJ Lee:

Győztes: AJ Lee
Ismét szemtanúi lehettünk annak, ahogy nehezen, de kiderült, hogy az aktív Rosterből ki Kaitlyn titkos imádója. Big E Langston vonult be a ringbe, aki kis szerepjáték után nevetve és megalázva hagyta ott a dívát.  Ezúttal a meccsen a megbántott és harcra kész Bajnok indít jobban. AJ-nek kellene ez a győzelem, különösen a cím miatt, de egyet érthetünk abban, hogy nem bánná azt sem, ha egy kemény verésbe részesíthetné egykori barátnőjét. AJ miután teljesen átvette az irányítást bevitte Dolph finisherjét, a Sleeper Hold-ot, de ebből ki tudott szabadulni ellenfele. Végül a Bajnok irányíthatott ismét, amit AJ egy cseppet sem tűrt el és minden csepp erejével menekülni próbált. Amint a ring borítójába kapaszkodott, Kaitlyn véletlenül lerántotta az övet a nadrágjáról, amit aztán AJ felhasznált fegyverként, míg a bíró a szorító borítójának elsimításával volt elfoglalva. Ezt követően a Bajnok kirúgott, majd szabadulni tudott AJ híressé vált szorításából is és bevitte a Spear-t. AJ Lee kirúgott ebből, ám egy újabb fordítás után ismét szorítani kezdte ellenfelét, aki ezúttal nem bírt már szabadulni és feladta a csatát.

Eddig nem panaszkodhatunk a Payback-en látottakra, hiszen két címmérkőzésből kettőn végül új Bajnokot avathattunk. Miután AJ és Big E. kivonulnak a ringből, Kaitlyn egyedül marad és elsírja magát. Vigasz képen Layla érkezik, aki próbálja kissé megnyugtatni a vesztest.


United States Bajnoki címmérkőzés: Kane vs. Dean Ambrose:

Győztes: Dean Ambrose
Kane érkezik elsőként, akinek ebben a pillanatban rengeteg dolog kavaroghat a fejében, részben a mostani csatájáról, részben pedig a Daniel Bryan-nel való viszonyáról. Ugyanis, aki nem tudta: A Team Hell No feloszlott, helyette pedig megalakult a Team RK-NO nevű banda, aminek a tagjai értelemszerűen Orton és Bryan. Kane pedig most egy szóló karrier első lépcsőfokán áll, amiről egyből nagyon ugorhatna felfelé, ha ezúttal legyőzné Dean-t és megszerezné az United States Bajnoki övet. A legutolsó mérkőzésünkön képesek voltak hárman legyőzni a Shield-et, ezzel megszakítani a trió eddigi veretlenségi sorozatát. A harcban Ambrose kezd jobban, nem kapkod és nem visz be bonyolult manővereket, inkább lassan próbál elérni a győzelemig. A harc folyamatosan irányításváltásokkal folyt, végül Dean és Kane a ringen kívül estek egymásnak, ahol Kane egy kemény DDT után a földön maradt egészen addig, míg a bíró 10-ig számolt. Ambrose-nak viszont sikerült visszakúsznia a ringbe, így kiszámolással győzelmet arat és továbbra is elmondhatja, hogy ő a United States címvédő.

Ezt követően hatalmas pillanat következik, egy Rob Van Dam összefoglaló, ami után a pletykákra egyértelmű válaszként bejelentik, hogy a sokak által kedvelt RVD visszatér a szervezethez a Money In The Bank-en, amit július 14-én fognak megrendezni! A közönség a bejelentést hatalmas lelkesedéssel fogadja és az #RVD a Twitteren vezető poszt lett.


Nehézsúlyú Világbajnoki címmérkőzés: Alberto Del Rio vs. Dolph Ziggler:

Győztes: Alberto Del Rio
Del Rio Ricardo, míg Dolph Big E. és az újdonsült Díva Bajnok kíséretében érkezik a szorítóhoz. Láthatunk egy kis visszatekintést, amiben megmutatják nekünk azt a pillanatot, amikor Dolph Ziggler beváltotta a Money In The Bank táskáját és megszerezte a Világbajnoki övet. Azóta a pillanat óta Alberto most léphet először ringbe Dolph ellen egy vs. egy csatában. Inkább Del Rio mellett teszi le a voksát a rajongótábor, ám ez nem jelent semmit, láthattuk az első két csata alapján, amikor heel karakterek arattak sikert. Az elején még nem volt tiszta, hogy ki is az irányító és a meghatározó személyiség, ám az első perctől fogva, a közönség hangosan kiáltozza, hogy: RVD! A harc tovább folyt, a pankrátorok eljutottak a kommentátori asztalokig, ahol Del Rio meglökte Langston-t, aki erre szintén egy lökéssel válaszolt. A játékvezető megpróbálta elkerülni a későbbi tisztességtelen győzelmet, ezért elküldte a ring mellől Big E-t. A mexikói számára ez jó volt, ám a Bajnok most már véletlenül sem számíthatott valami külső segítségre, legfeljebb AJ-re. Del Rio átvette a vezetést, ám ez csak addig tartott, amíg ellenfele egy váratlan pillanatban be nem vitte a Sleeper Hold nevű szorítást, amiből Alberto csak nehezen tudott szabadulni. A következő nagy momentum akkor következett, amikor Del Rio készült bevinni a Cross Arm Breaker-t, de nem járt sikerrel, hiszen ellenfele egy szép Neckbreaker-rel földre terítette. Amikor Dolph a ringen kívül próbálkozott talpra állni, kapott egy rúgást fejre, ami keményen eltalálta, majd a fejét fájlalta. Del Rio közel került a győzelemhez, ám ellenfele a Zig Zag-gel válaszolt neki, ami után a Bajnok ismét a fejéhez kapott. Látszott, hogy komolyabb sérülése van, talán újabb agyrázkódást szenvedett és ismét egy darabig megint nem láthatjuk majd az adásokban. Ezt a mozdulatot követően Del Rio bevitt egy Superkick-et, végül lekopogtatta ellenfelét. A mexikói sikeresen visszaszerezte azt a Világbajnoki övet, amit a Money In The Bank szerződés miatt elveszített. Ezzel az Alberto győzelemmel ez volt az este harmadik övszerzése.

A győzelme után Alberto visszatér az arénába és egy mikrofonba elmondja, hogy nagyon nagy köszönettel tartozik Chicago-nak és az egész világnak. Minden este kijön ide és harcol, hogy bajnok legyen, az emberek támogatását kéri ahhoz, hogy meg is tudja védeni ezt az övet. A közönséget nem igazán érdekli a dolog, egyenesen kifütyülik a mexikóit.


Chris Jericho vs. CM Punk:

Győztes: CM Punk
Láthatunk egy összefoglalót CM Punk-ról, amit már többször levetítettek nekünk a RAW-n, valamint a SmackDown-okon. Y2J érkezik elsőként, de nem túlzott örömmel fogadják, az aréna hazai közönsége látni akarja a visszatérő CM Punk-ot. Amint megszólal a Cult of Personality a tömeg valósággal őrjöngeni kezd. A face karakterű Del Rio-t és Jericho-t füttykoncertben részesítették, CM Punk-nál viszont óriási szeretettel és örömmel kiáltoznak.  A csata kissé tapogatózóan indul, de ez nem is csoda, a visszatérő Punk-nak nem sejthetjük, hogy milyen trükkök vannak a tarsolyában. Emellett Jericho nem akar kapkodni, kihasználja a közönség minden csepp ellenszenvét. Amikor kiáltoznak felé egyszerűen csak mosolyog egyet és tovább gyötri ellenfelét. Jeircho képes volt bevinni a Lionsault-ot és a Walls Of Jericho-t, ami után Punk értékesíti az Anaconda Vise-ot. Chris lábai azonban a kötélbe akadnak, ezért Punk-nak el kell engednie. Miután Y2J feltápászkodik Punk elkapja a GTS-szel, de nem tudta bevinni, mert Jericho megint a Walls Of Jericho-ba fogta ellenfelét. Paul fellépett a ring sarkába és elterelte a figyelmét a Szupersztároknak. Chris tud előbb felállni és nekiáll gyötörni a Hangtalanok Hangját. Végül Punk a Shining Wizard után ráugrott ellenfelére a felső kötélről, majd értékesítette a GTS-t, de Jericho kirúgott a kopogtatásból. A rajongóknak nem volt elég és egy újabb finisher-t akartak látni Chicago kedvencétől, ám Y2J ekkor már jobban védekezett és képes volt kivédeni a befejező mozdulatot, de az irányítás továbbra is Punk kezében volt. Amint CM Punk ugrani készült ellenfele felé a kötelekről, Chris felpattant és kiosztott neki egy Codebreaker-t a levegőben. Elkapta kopogtatásban, de óriási bravúrral kiszabadult ebből a visszatérő. A Hangtalanok Hangja megpróbálta bevinni a Hurricanrana-t, de Jericho elkapta és szorításba fogta a Walls Of Jericho-val. Ebből nehezen, de kiszabadult Punk, ami után két GTS-t adott a rockernek, aki nem bírt kirúgni, míg a játékvezető 3-ig számolt. Ezzel a győzelemmel Punk visszatért, kicsit új kinézettel, de ugyanazzal a rajongótáborral és erős karakterrel, amivel utoljára láttuk.


Tag Team Bajnoki címmérkőzés: The Shield vs. Team RK-NO:
Először Seth Rollins és Roman Reigns érkezik, majd utánuk a két kihívó, Orton és Bryan. A ringben először Roman és Bryan kezdenek, ám inkább a Bajnok tud fölénybe keveredni. A pacsik után Orton bevitte Rollins-nak a Comeback-jét, majd a kötélről kioszt egy DDT-t Reigns-nek, utána pedig Seth-nek. Orton ez után eljutott arra a pontra, hogy készen áll az RKO-ra, ám Rollins kikúszott a kötelek alatt. Reigns itt egy Superman Punch-al terítette földre a Viperát, ami után ismét a Bajnokok kezében volt az irányítás. A rajongók ez alatt a csata alatt is párszor bekiáltják: RVD! Randy sokat kapott, végül pacsizni tudott csapattárásával, aki ismét hatalmasat alkotott. "Szuper Kecske" teljesítménye hengerelt, óriási mozdulatsorozatot követően megpróbált kiugrani a ringből, ám célpontot tévesztett és Randy Orton-t ütötte ki. Amíg ellenfelei mindketten csatára készek voltak, egyedül maradt a szorítóban. Ennek ellenére tökéletes munkát végzett. Bevitte a NoLock-ot Seth Rollins-nak, akinek a segítségére Roman érkezett. Reigns a Spear-re készült, Orton az RKO-ra, de csak a Spear sikerült, a szenvedő alany pedig D.Bryan volt. Seth végül kopogtatott és ezzel megvédték a Bajnoki címüket.
Győztes I.: Roman Reigns
Győztes II.: Seth Rollins



Győztes: John Cena
WWE Bajnoki címmérkőzés: Ryback vs. John Cena:
Az eddig tudottak alapján először a két Szupersztár egy Lumberjack csatában fog vívni egymás ellen: 30 Pankrátor körül állja a ringet, amiben harcolni fognak ők ketten, végül az a győztes, aki kopogtatni tudja ellenfelét, vagy feladatja vele a csatát. A ring körül álló Szupersztárok azt a harcost támadhatják meg, aki éppen nem szimpatikus a számukra és csak a ringen kívül. A csata keményen indult, erős dobásokat vitt be mindkét fél. Az irányítás viszont inkább Ryback kezei közt volt. A bestia egyszer került ki a ringből, de őt nem támadta meg senki sem, inkább csak egyszerűen visszaengedték a kötelek közé. Ahogy visszatért, Cena bevitte a Comeback-jét, de nem ért el vele sokat, mert Ryback úgy harcolt tovább, mintha meg sem érezte volna. A bestia ezt követően ismét kizuhant a ringből, ekkor már megtámadták Ryback-et. Mind a 30 pankrátor odatornyosult a kihívó köré, John Cena pedig a ring sarokról egy ugrással érkezett. Letarolt mindenkit és hatalmasat alkotott, de ez is kevésnek bizonyult, mert Ryback bevitte a Shell Shocked-et és lekopogtatta John-t.
Ryback 1 - 0 Cena
-- Következhet a Tables csata, amiben Ryback ott folytatta a pusztítást, ahol abbahagyta. Felállított egy asztalt és rá akarta vágni ellenfelét, ám Cena mindannyiszor kiszabadult. A Cenation Vezetője kétszer kapta fel a vállára Attitude Adjustment-be ellenfelét, de egyszer sem tudta rávágni az asztalra. Ryback a ringbe bedobta a lépcsőt amivel nekiesett ellenfelének, sőt véletlenül még az asztalt is kettétörte vele. John-on volt a sor, hogy egy új asztalt hozzon és a földön heverő Ryback felett győzelmet arasson a második csatában. Cenának két győzelem kéne, hogy továbbra is Bajnok maradjon.
Cena ismét kissé hátrányba került, valamint ismét eltört egy asztal a lépcső által. John bevitte a Comeback-jét, de nem tudta már értékesíteni a finisherjét. Ryback viszont bevitt egy harmadik asztalt is, amire a Shell Shocked-et akarta bevinni, ám a vállairól leugró Cena felkapta a befejező mozdulatátba, amiről egyenesen az asztalra érkezett Ryback. A bútordarab összetört, így Ryback 1-1 John Cena
-- A harmadik csata következhet, ami egyből az asztal összetörése után azonnal kezdetét is veszi. Ryback nem vesztegette az idejét, nekiesett a Bajnoknak és eltörte vele a kommentátori asztalt. Ez a csata No Holds Barred és Ambulance harc, szóval semmi szabály nincsen, csak be kell juttatni az ellenfelet a mentőautóba. Ryback egyből a mentőautó irányába indul el a vállán Cenával, aki leugrik onnan és szabadulni tud. John kinyitja a kocsi ajtaját és kizuhan pár mankó, amik komoly fegyverek lettek. Ryback próbálkozott támadni, de John nekilökte a kocsi ajtajának, ami egyből letört. Cenának adott volt a lehetőség, hogy a mentőautó ajtajával támadja meg ellenfelét, amit ki is használt. Ryback is elkezdte leamortizálni az autót, az egyik első sárvédőlemezt levette és John-nak vágta. Cena miután feltápászkodott a kocsi teteje felé vette az irányt, ahonnan levette a villogót, amit egyenesen a kihívójához vágott. Mindketten a kocsi tetején álltak, ahol John a nyakába vette ellenfelét, akárcsak az Over The Limit 2010-en Batista-t. Ám nem a talapzatra, hanem a mentőautóra dobta, aminek beszakadt a teteje, mintha az amerikai mentőautók papírból lennének. John Cena ezzel a dobással győzelmet aratott. Bejuttatta ellenfelét a mentőbe, tehát Ryback 1-2 John Cena.
Cena a ringbe sétál, ahol ünnepelni kezd, miközben Ryback-et elveszi a mentő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése