Mindenkinek van egy angyala, egy oltalmazó, aki vigyáz rá. Sosem tudhatjuk, épp milyen alakot ölt, egyszer egy vénemberét, máskor egy kislányét, de ne hagyd, hogy becsapjon a látszat, erősebb ő bármelyik sárkánynál. Mégsem azért kísér, hogy harcoljon helyetted, hanem hogy a színpad széléről a füledbe súgja: hatalmad van az általad teremtett világok felett!

2013. április 19., péntek

Bardot felszólalt a kutyahúsüzlet ellen (durva :'()

Brigitte Bardot
Tegnap olvastam a Délvilágot, és egy tiszteletre méltó cikket találtam, amit sokan követhetnének manapság... Elég brutál és szomorú, de követendő példa szerintem, és több sztár is felszólalhatna emellett mert ez tényleg fontos dolog! Itt a cikk:
Felszólította a thaiföldi miniszterelnököt Brigitte Bardot francia állatvédő, egykori filmcsillag (képünkön), hogy vessen véget a kutyákkal folytatott étkezési és ipari célú üzletesének az országában.
Az utak szélén brutális módszerekkel befogott vagy gazdáiktól ellopott kutyákat húsukért és bőrükért vágják le illegális vágóhidakon, főleg az északkelet-thaiföldi Tha Rae térségében - olvasható a szerdán nyilvánosságra hozott levélben, amelyet Jinglak Sinavatra thaiföldi miniszterelnöknek küldött  a Bardot Alapítvány.
Az alapítvány felhívja a figyelmet arra, hogy évente 100 ezer kutyát thaiföldi vágóhidakon dolgoznak fel, és legalább ugyanennyit elborzasztó körülmények között - 36 órán át összezsúfolva és éheztetve utaztatva -, élve Vietnamba exportálnak illegálisan, ahol kegyetlen módon megölik és elfogyasztják őket. Brigitte Bardot kéri a thaiföldi kormányfőt, hogy tekintsen meg egy dokumentumfilmet (http://www.youtube.com/watch?v=edUak-6J7Gk ), amelyet a Földi pokol címmel az állatvédők tettek fel az internetre a thaiföldi kutyahús-kereskedelemről, és amely - vélte - "bizonyosan nem fogja közömbösen hagyni". A Bardot Alapítvány és a thaiföldi Soi Dog Alapítvány karöltve küzd azért, hogy emberségesen oldják meg a kóbor kutyák problémáját a délkelet-ázsiai országban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése