Mindenkinek van egy angyala, egy oltalmazó, aki vigyáz rá. Sosem tudhatjuk, épp milyen alakot ölt, egyszer egy vénemberét, máskor egy kislányét, de ne hagyd, hogy becsapjon a látszat, erősebb ő bármelyik sárkánynál. Mégsem azért kísér, hogy harcoljon helyetted, hanem hogy a színpad széléről a füledbe súgja: hatalmad van az általad teremtett világok felett!

2013. április 8., hétfő

Mekkora meccs :D WrestleMania 29 WWE :D♥

Metlife Stadion, New York, 2013.04.07.
Mint a PPV adásokon azt már megszokhattuk, most is egy Pre Show-val nyit az este. Ezen belül természetesen a korábbi WrestleManiákból láthatunk pillanatokat és kapunk egy kis emlékeztetőt a mostani mérkőzésekhez vezető konfliktusokból is.
A Pre Show keretében az egyik bajnoki öv volt a tét:


Győztes: The Miz
Interkontinentális Bajnoki címmérkőzés: The Miz vs. Wade Barrett:
Wadw Barrett 2012. december 31-én szerezte meg az övet Kofi Kingstontól. Bő három hónap elteltével The Miz ellen kell megvédenie. Miz júliustól októberig volt bajnok, most második alkalommal hódíthatja el a címet. A mérkőzés meglepően rövid ideig tartott, pedig két jó képességű szupersztár állt egymással szemben. Alig négy perc alatt Miz eljutott odáig, hogy bevigye a Rick Flairtől adoptált Figure Four feladatási mozdulatot, amit Barrett még képes volt védeni, sőt átfordított egy kopogtatási kísérletbe. Aztán pillanatokkal később Miz ismét befogta Barrettet, aki már nem érte el a kötelet és feladta a mérkőzést.



A WrestleMania XXIX egy visszatekintéssel indul, hisz épp a keleti partot sújtotta legjobban 2012. október végén a Sandy hurrikán és az áldozatok megsegítéséhez, a nagyszabású jótékonysági kampányhoz a WWE is csatlakozott. New Jersey állam kormányzója, Chris Christie beszél arról, hogy az itteni emberek megtörhetetlenek és megállíthatatlanok. Köszönt mindenkit a szeretet földjén és üdvözli az embereket és a WrestleManiát, ami hivatalosan is kezdetét veszi. Ezt követően nem maradhat el, hogy ismét remek pillanatokat láthassunk a korábbi WM adásokból, majd kezdődik az első mérkőzés.


Sheamus, Randy Orton & Big Show vs. The Shield:
A hat emberes Tag Team mérkőzés egy presztízs meccs a korábban megtámadottak és a támadó Shield tagjai között. Az Orton-Sheamus-Show trió az elmúlt hetekben többször is megfutamította a Shield fiúkat, most azonban szabályos keretek között el kell dönteni, kik is a jobbak. Nem volt rossz mérkőzés és a kisebb voksot valószínűleg a Shield kapta volna a fogadóirodáktól, ennek ellenére a srácok remekül helytálltak és remekül dolgoztak össze. Olyan remekül, hogy végül Ambrose kopogtatta Randy Ortont és ez a Shield győzelmét jelentette. Big Show ennek nem örült és elverte egy kicsit Randy-t és Sheamus-t, és láthattuk, hogy újból heel karakterre váltott.
Győztes I.: Dean Ambrose
Győztes III.: Roman Reigns
Győztes II.: Seth Rollins




Győztes: Mark Henry
Mark Henry vs. Ryback:
A két erőember csatája is presztízs meccs volt, igazi izom összecsapás. Rybacknek - mióta komoly szerephez jutott a WWE-ben - szinte alig volt veresége és hatalmas rajongótábora lett. Mark Henry hosszú kihagyás után változatlanul heel karakterként tért vissza. A mérkőzést végül Mark Henry nyerte, Ryback azonban nem érte be ennyivel. A meccset követően megmutatta, hogy képes súlyos ellenfelének is kiosztani a Shell Shocked-et és képes vesztes meccs után is úgy elhagyni az arénát, mint egy győztes.







Tag Team Bajnoki címmérkőzés: Dolph Ziggler & Big E.Langston vs. Kane és Daniuel Bryan:
A történelem majdnem megismételte önmagát. Közvetlenül a gong után Ziggler egy csókot kért AJ-től és amint megfordult, beleszaladt Daniel Bryan talpába. Egy évvel ezelőtt épp így veszített a WrestleManián Daniel Sheamus ellen. Most azonban Ziggler képes volt kirúgni a kopogtatásból, de ahhoz, hogy végleg megússza a veszélyes helyzetet, a ringet is el kellet egy pillanatra hagynia. Kane és Langston következett és Big E néhány kemény pofon után is könnyedén vitte be Kanenek a befejező mozdulatot. A Big Red Monster azonban nem adta ilyen könnyen és innentől jó kis meccs alakult ki. A párosok jól dolgoztak együtt. Dolph Ziggler megpróbálta Kanet leütni a Money In The Bank táskával, a mozdulatot azonban elvétette és a támadásból egy hatalmas Chokeslamet kapott, ami egyúttal a mérkőzés végét is jelentette. Jött a kötél tetejéről Daniel Bryan és a kopogtatás.
Győztes I.: Kane
Győztes II.: Daniel Bryan
















Győztes: Fandango
Fandango vs. Chris Jericho:
Fandango gyakorlatilag most debütál igazából a WWE-ben és ez a debütálás azonnal egy WrestleMania mérkőzés, ráadásul nem is akárki ellen, hisz Chris Jericho eredményei önmagukért beszélnek. Az elmúlt két hétben a két szupersztár már többször összeakaszkodott és Fandango megtámadta Jerichot. Nagy kérdés, hogy a finoman fogalmazva is érdekes karaktert kapó Fandango mire lesz képes egy teljes mérkőzésen. A meccset gyakorlatilag Jericho uralta, Fandango többször is elhagyta a ringet egy.egy pillanatra, hogy meneküljön ellenfele elöl. Aztán egyszerre vittek be rúgást a másiknak, ebből pedig Fandango jött ki jobban, de Jericho képes volt ismét a saját javára fordítani az eseményeket. Chris eljutott a Walls of Jericho-ig, ám Fandango ezt a mozdulatot azonnal kivédte, sőt átfordította és kopogtatott.




Győztes: Alberto Del Rio

WWE Nehézsúlyú Világbajnoki címmérkőzés: Alberto Del Rio vs. Jack Swagger:
Az All American American természetesen Zeb Colter társaságában érkezett, Alberto Del Rio mellöl pedig nem maradhatott el a több támadást elszenvedett Ricardo. Swagger nagyon meg akarta nyerni a címet, a két lábszorító, feladató specialista egymás után mutatta be a Patriot Lockot és a Cross Arm Breakert. Nem maradhatott el a ringen kívüli kekeckedés sem, és Jack Swagger bármennyire is bajnok akart lenni, a mai nap nem róla szólt. Alberto Del Rio egyik Cross Arm Breakerét követően nem tudta elérni a kötelet, nem volt segítség, feladta a mérkőzés.




Undertaker vs. CM Punk:
Győztes: Undertaker
A nagy kérdés: megszakad a hihetetlen streak, vagy nem? CM Punk, a Hangtalanok Hangja és a WWE korábbi Bajnoka történelmet írhat a mai napon, ám ugyanez igaz Undertakerre is, hisz ha a Dead Man nyer, a WrestleMania rekordja 21-0-ra nő. A két igen jó képességű szupersztár látványos mérkőzést vívott. Repkedtek a Tombstone-ok, a GTS-ek, Chokeslamek, a pofonok. Láttuk repülni CM Punkot, számtalan kopogtatási kísérlet és számtalan kirúgás volt. A kérdés az volt, ki fogja tovább bírni. Undertaker tavalyi, Triple H elleni mérkőzésére visszagondolva sejthettük, hogy a keménység annak ellenére, hogy a szupersztár már közelít az 50-hez, benne lesz. Végül egy újabb Tombstone után CM Punk már nem tudott kirúgni, Undertaker kopogtatott és megnyerte 21. WrestleMania mérkőzését. Az, hogy a streak nem szakadt meg, a legenda rajongóinak reményt adhat arra, hogy a következő évben, a WM 30. évfordulóján ismét láthatjuk Takert és visszavonulása még talán várat egy évet magára. Hogy CM Punk a vereség után milyen szerepet kap, kivel keveredik ellentétbe, a következő hetekben kiderül.



No Holds Barred mérkőzés: A tét HHH karrierje: Triple H vs. Brock Lesnar:
Győztes: Triple H
Paul Heymannek el sem kellett volna mennie a ring mellől, CM Punk után a másik Heyman srác, Brock Lesnar lépett a ringbe, hogy egy No Holds Barred mérkőzésen The Gamet nyugdíjba küldje. Triple H sem volt egyedül, barátja Shawn Michaels állt mellette a ring sarkában. A két legendás szupersztár - akárcsak a múltkor a RAW-ban tették - keményen odatette magát. Mivel nem volt sem kiszámolás, sem diszkvalifikáció, minden eszközt használhattak. Nem maradt ki a kommentátori asztal, az acéllépcső és a székek sem. Nehéz eldönteni, ki kapott többet. Az biztos,hogy Lesnar hibázott. Hibázott, amikor kétszer is HHH helyett Shawn Michaelsre figyelt és ezzel egy fölényes helyzetet adott fel, hisz Triple H-nek lehetősége volt váratlanul támadni. Michaels is megpróbálta megtámadni Lesnart, de a harci gépezet kidobta a ringből. Aztán előkerült a kalapács, de HHH nem tudta használni, mert Lesnar ismét fordított és egy acél székkel, majd a lépcsővel támadta és jelezte, hogy a végső pillanatok következnek, eljött a kivégzés ideje. HHH azonban nem adta magát könnyen. Megalázóan vágta arcon Lesnart, majd keményen esett neki. Brock a Kimura Lock-kal próbálkozott, azzal a mozdulattal, amivel a tavalyi SummerSlamen komoly sérülést okozott Triple H-nek. Ő azonban kiszabadult a fogásból és a ring sarkának küldte Lesnart, majd hátulról becsapott a lábai közé. Brock megroggyant, HHH pedig székkel mért ütéseket a balé karjára, s ha ez nem lenne elég, a Kimura Lockkal szorította Lesnart! Paul Heyman felkapott egy széket és segíteni akart Brocknak, de ott volt Shawn Michaels, aki egy Sweet Chin Music-kal rúgta le a menedzsert. Lesnar szenvedett a Kimurától, de nem adta fel! HHH-t felemelve állt fel és ellenfelét kétszer is a lépcsőre csapta. The Game újabb Kimurával válaszolt. Aztán Triple H ismét a kezébe fogta a kalapácsot... megütötte Lesnart, majd az acél lépcsőre csapta a Pedigree-vel. Brock Lesnar elterült, HHH kopogtatott és megnyerte a mérkőzést. Triple H karrierje tehát folytatódhat és bízhatunk abban, hogy nem csak Undertakert, hanem őt is látjuk még a ringben.


A mérkőzés után láthatunk néhány pillanatot a tegnap esti Hall Of Fame avatásból. 2013. Hall of Famerjei: Mick Foley, Booker T, Trish Stratus, Bob Backlund, Donald Trump és Bruno Sammartino.


WWE bajnoki címmérkőzés: The Rock vs. John Cena:
Győztes: John Cena
A két szupersztár egy évvel ezelőtt, a WrestleMania XXVIII-on csapott össze és annak ellenére, hogy akkor úgy reklámozták a mérkőzést, mint ami csak egyszer fordul elő egy életben, most sor kerül a visszavágóra. Ráadásul Miamiben The Rock van otthon, így John Cena sokkal több gyűlöletet kap a rajongóktól, mint korábban.  A mérkőzés előtt egy komolyabb összefoglalót kapunk az idáig vezető útról. Kérdés, hogy Cena - ahogy mondta - képes lesz-e önmagát legyőzni és csak Rockra, a mérkőzésre koncentrálni. A mintegy fél óráig tartó meccsen sok minden történt és hol Rock, hol Cena volt jobb helyzetben. Láthattunk Samoan Drop-ot, DDT-t, STF-et, AA-t, People's Elbow-t, Rock Bottom-ot és még sorolhatnánk a jól ismert mozdulatokat. A közönség többségében egyértelműen Rock mellett állt, ez azonban úgy látszik, John Cenát most nem tudta megzavarni. A WWE két meghatározó egyénisége korrekt mérkőzést vívott és bármelyikük megérdemelte volna a győzelmet. Győztes azonban csak egy lehet, és ezen a visszavágón a zászló nem Rocknak állt. Több befejező mozdulat, illetve kísérlet után végül John Cena blokkolta a Rock Bottomot, majd sikeresen kopogtatott egy AA után. A meccset követően a két szupersztár váltott néhány szót, kezet fogtak és megölelték egymást. Rock tudatta a közönséggel, hogy szereti őket, majd a ring mellett helyet foglaló családjához - édesanyjához, barátnőjéhez és nővéréhez - ment. Végighaladt a rámpán, a kijáratnál John Cena várta és tisztelgett Rock nagysága előtt.

WrestleMania Post Show:
Az adás után sor került egy WrestleMania Post Show-ra is, amiben Jim Ross, Kofi Kingston és Scott Stanford beszélgettek a mérkőzésekről, illetve megkérdezték több szupersztár véleményét is. Big Show úgy nyilatkozott, hogy megpróbálta ezt az utat is, de nem akarja folytatni, az egyetlen dolog, ami fontos neki az saját maga. Jimm Ross úgy véli, hogy a következő hetekben Big Show rendkívül veszélyes karakter lesz.  Dusty Rhodes a Mark Henry vs. Ryback mérkőzésről beszél és érdekes, hogy Henry győzelmének ellenére úgy vélik, hogy a meccs lenyűgöző pillanata az volt, amikor Ryback a ShellShockedet kiosztotta a Világ Legerősebb Emberének. A backstageben Tony Dowson Chris Jerichot kérdezi, aki szerint Fandango az egyik legzavarosabb alak a WrestleManiák történetében és kíváncsi arra, mit kezd a mostani győzelmével. Jim Ross szerint az éjszaka legjobb meccse a CM Punk vs. Undertaker összecsapás volt és ez lehet akár az év mérkőzése is. Kofi Kingston egyetért. Zab Colter nyilatkozik a Jack Swagger vs. Alberto Del Rio meccsről és szerinte szabotálták az egészet. Megmutatják, ahogy az orvosok röntgenezik HHH kezét és a Post Show házigazdái úgy vélik, hogy az utolsó mérkőzés győztese.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése