Mindenkinek van egy angyala, egy oltalmazó, aki vigyáz rá. Sosem tudhatjuk, épp milyen alakot ölt, egyszer egy vénemberét, máskor egy kislányét, de ne hagyd, hogy becsapjon a látszat, erősebb ő bármelyik sárkánynál. Mégsem azért kísér, hogy harcoljon helyetted, hanem hogy a színpad széléről a füledbe súgja: hatalmad van az általad teremtett világok felett!

2013. július 28., vasárnap

Muhtesem Yüzyil - Szulejmán


Ez a másik sorozat, amit imádok :D A Szulejmán :DD Nagyon élethű sorozat, és tényleg igaz történet alapján készült :)) Szóval egy kis töri óra is.. ;) Mondjuk nem minden igaz benne, de akkor is sok van ami igen.. szóval emiatt is megéri nézni :D Itt szinte mindenki a kedvencem, szóval nem fogom a szereplő mellé írni x'D
A történet:
Szulejmán, a török birodalom fiatal uralkodója nagyobb álmokat dédelget, mint amit Nagy Sándor valaha is el tudott volna képzelni. 26 évesen a világ meghódítására készül, és ezt elsősorban új módszerekkel próbálja elérni. Közben folyamatosan érkeznek az új szolgák és háremhölgyek a szultán palotájába, hogy a frissen trónra került uralkodó kedvére válogathasson. Így kerül az udvarba a gyönyörű Rokszolana, akinek a családját a tatárok lemészárolták. A háremben lévő lány mély benyomást tesz Szulejmánra, ám a szultán asszonya és édesanyja rossz szemmel nézik a fellángoló szerelmet, és mindent megtesznek, hogy eltávolítsák az udvarból Rokszolanát.
Az asszonyok féltékenysége mellett az uralkodóra többen is veszélyt jelentenek. Néhány befolyásos pasa, akik ellenzik Szulejmán szokatlan reformintézkedéseit, aki a területeiken élő egyiptomiaknak és a különböző származású kereskedőknek szabadságjogot adományoz, cselszövésre készülnek a szultán ellen.

Főszereplők:
Halit Ergenç - I. Szulejmán
Nur Aysan - Mahidevran
Okan Yalabik - Pargali Ibrahim Pasa
Meryem Uzerli - Hürrem
Nebahat Çehre - Ayşe Hafsa
Selma Ergeç - Hatice
Tansel Öngel - Alvise Gritti
Filiz Ahmet - Nigar Kalifa
Burcu Tuna - Gülnihal Hatun

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése