Mindenkinek van egy angyala, egy oltalmazó, aki vigyáz rá. Sosem tudhatjuk, épp milyen alakot ölt, egyszer egy vénemberét, máskor egy kislányét, de ne hagyd, hogy becsapjon a látszat, erősebb ő bármelyik sárkánynál. Mégsem azért kísér, hogy harcoljon helyetted, hanem hogy a színpad széléről a füledbe súgja: hatalmad van az általad teremtett világok felett!

2013. július 22., hétfő

Újabb bizonyíték az ufók létezésére

Három 15 méter átmérőjű repülő csészealj, mindegyikben három emberi formájú, egy méter magas lény – az FBI hétfőn közzétett egy a roswelli ufóincidens megtörténtét bizonyító, több mint fél évszázada titkos dokumentumot.

„A légierő egyik nyomozója megállapította, hogy három úgynevezett repülő csészealjat találtak Új-Mexikóban” - így kezdődik az az 1950-ből származó, mindeddig titkosított dokumentum, amelyet az USA szövetségi nyomozóirodája, az FBI tett közzé hivatalos szájtján hétfőn.
Az írógéppel készült feljegyzés Guy Hotteltől, a hivatal washingtoni ügynökétől származik, aki egy informátorra hivatkozva azt írja, hogy a kör alakú, középen kimagasodó repülő objektumok 15 méter átmérőjűek voltak. A jelentés szerint mindhárom csészealjban három ember formájú lény tartózkodott. Az idegenek mindössze 1 méter magasak voltak , finom, fémes szövésű ruházatot viseltek, és testüket a vadászpilóták által használt nagy nyomású ruhához hasonló kötések fedték.

Forrás: Index.hu


Hottel jelentésében, amely 1950-ben, tehát az incidens után három évvel született, az informátorra hivatkozva azt állítja, az ufók azért zuhantak le, mert az Új-Mexikóban üzemelő nagy teljesítményű radarok megzavarták a repülő csészealjak irányítóművét.
A világsajtó nagy része a bulváros Suntól a nem bulváros Guardianig tényként kezeli, vagy utal arra, hogy az eset az Új-Mexikó állambeli Roswellben történt, és hogy a jelentés újabb bizonyítékként tekinthető arra nézve, hogy ufók landoltak a városka közelében. A Christian Science Monitor azonban felhívja a figyelmet rá, hogy  a dokumentum ufókörökben már a kilencvenes évek közepe óta kering, és hogy a leírás nem a roswelli eseményekre, hanem egy másik esetre utal, amely 1948-ban történt egy szintén új-mexikói, Aztec nevű város közelében.  A lap szerint egy helyi szkeptikus fizikus azt gyanítja, hogy az egy méter magas űrlényekről szóló történet egy Silas Newton nevű szélhámos agyszüleménye – ő adta a sztorit az FBI-ügynök szájába, és a sajtónak is beszélt róla annak idején. Newtont 1952-ben csalás miatt letartóztatták és el is ítélték.

 Az Új-Mexikó állambeli városka, Roswell napilapja, a Roswell Daily Record 1947. július 8-án vezető hírben közölte, hogy az amerikai légierő helyi légi bázisa, a RAAF 509 bombázóegysége „repülő csészealjat fogott el” a közelben. A hír a légierő sajtóközleményéből származott, de ők már másnap cáfolták az értesülést, és azt állították, hogy az általuk megtalált tárgy csak egy meteorológiai léggömb volt.

A roswelli eset azonban nem hagyta nyugodni az ufóhívőket: egymás után születtek a konspirációs elméletek, kerültek elő az újabb és újabb tanúk, és sokak szerint nyilvánvaló volt, hogy az amerikai kormány mindent elkövet azért, hogy eltitkolja, mi történt valójában Roswellben. Az esettel komoly tudósok foglalkoztak, több dokumentumkötet és film is született belőle, a popkultúrát pedig elárasztották a Roswell-utalások, az X-Aktáktól a Függetlenség napjáig.
A nyolcvanas évek végén egy temetkezési vállalkozó azzal állt elő, hogy a roswelli légi bázison ufókat boncoltak, és a kilencvenes évek közepén egy londoni filmes is bemutatott egy 17 perces dokumentumanyagot, ami állítólag a Roswell mellett talált ufók boncolását örökítette meg. A felvételeket világszerte rengeteg televíziós csatorna átvette és leadta, aztán a videós tíz évvel később bevallotta, hogy az általa terjesztett anyag csak egy korábbi felvétel rekonstrukciója, és csupán néhány kockát tartalmaz az eredetiből. (A teljes Roswell-legendáról kérjük olvassa el Tóta W. Árpád átfogó művét.)


A roswelli ufófogás legfőbb haszonélvezője, a most 45 ezres lakosú város időközben zarándokhellyé vált, ahová sokan ellátogatnak ufónézőbe annak ellenére, hogy nincs ott semmi látnivaló, ráadásul az állítólagos incidens a helységtől 75 mérföldre esett meg. Roswellben van ufómúzeum, lehet ufó alakú, életnagyságú léggömböt vásárolni, a városban évente rendeznek ufófesztivált, a boltok előtt ufófigurák állnak, sőt a helyi McDonald's-ot is ufómintára tervezték.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése